«Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018»: Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν Δευτέρα και Τρίτη

Πρωτότυπες εκθέσεις, μουσική, τραγούδι, χορός, ακροβατικά και πολλές εκπλήξεις.  Η γιορτή του Το «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018» ξεκινά τη Δευτέρα 2 Ιουλίου. Δείτε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας:  

ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Είκοσι πέντε  συνολικά εκθέσεις ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό. Μία ακόμη αρχίζει να λειτουργεί από το πρωί της Τρίτης 3 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. Διαβάστε προσεκτικά τα ωράρια λειτουργίας κάθε μιας και τη διάρκειά της.

 

  • “Τεχνη/ο/λογία 2018”! Πρωτοποριακή έκθεση του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Λιοντάρια). Διάρκεια: 2-6 Ιουλίου 2018. Ώρες λειτουργίας: 9.30 – 13.00 και 17.30 – 21.00.
  • “Ιερή τέχνη”. Έκθεση αγιογραφικής εικονογραφίας.  Η Αγιογραφική Τέχνη σήμερα και η πορεία της μέσα στον χρόνο. Στο Μουσείο Αγ. Αικατερίνης “Σιναϊτών” (Πλατεία Αγ. Αικατερίνης). Διάρκεια: 2 – 15 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας:  9.30 π.μ. έως 7.00μ.μ. καθημερινά (και Κυριακή).
  • “ActaρικART”: Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και σύγχρονων κατασκευών, στο  βιβλιοπωλείο της Βικελαίας βιβλιοθήκης. Διάρκεια 2 – 31 Ιουλίου 2018. Η έκθεση είναι επισκέψιμη τις ώρες λειτουργίας του βιβλιοπωλείου (Δευτ. Τετ., Σάββατο απόγευμα και Κυριακή κλειστά).
  • Υπαίθρια έκθεση μελών του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου (Σ.Α.Ν.Η.) στο Πάρκο Θεοτοκόπουλου, με θέμα το ίδιο το πάρκο.  Διάρκεια 2 – 6 Ιουλίου. Η έκθεση είναι επισκέψιμη όλο το εικοσιτετράωρο.
  • Έκθεση της ομάδας του Εικαστικού Εργαστηρίου “Άλφα 3”, με τίτλο: “Η Άλφα 3 στην Τροχαία”. Στο πρώην κτίριο της Τροχαίας Ηρακλείου (οδός Ταγματάρχη Τζουλάκη, στα Λιοντάρια).Διάρκεια έκθεσης 2  9 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας: 10:00 13:00 το πρωί και 18:00 21:30 το απόγευμα.

 

 

 

  • Ανοικτές πύλες και στο «Εργαστηρίο εφαρμοσμένων τεχνών Γιάννη Χαλαμπαλάκη» (Βιάννου 3). Διάρκεια 2 – 6 Ιουλίου, ώρες λειτουργίας 18.00 – 21.00.
  • Ανοικτές πύλες επίσης και στο εργαστήριο σχεδίου και ζωγραφικής  “ΑRTio” (Ζουδιανού 11, Χανιόπορτα): Διάρκεια 2 – 6 Ιουλίου, ώρες επισκέψεως, 17.00 – 22.00.
  • Έκθεση του “Εργαστηρίου Εικαστικών Τεχνών”, του γλύπτη Χρήστου Τσουμπλέκα, στην οδό Στρατηγού Βάσου 8, κοντά στη Χανιόπορτα. Διάρκεια 2-6 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας 10.00 – 13.00 και 18.00 – 22.00.
  • Έκθεση-εγκατάσταση σπουδαστών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης “Νότος”. Στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου (οδός Πλαστήρα). Διάρκεια 3 – 6 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας 10.00 – 13.00 το πρωί και 18.00 – 22.00 το βράδυ..

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

  • Ένδεκα συνολικά ομαδικές και ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας φιλοξενούνται στο παλαιό κτίριο της Αστυνομίας στα Λιοντάρια. Διάρκεια 2 – 6 Ιουλίου, ώρες λειτουργίας 10.30 – 13.30 το πρωί και  18.00 – 21.00 το βράδυ.: 4 Ομαδικές: Της ομάδας “Φωτοσύνθεσις”, του “Συλλόγου φίλων της τέχνης Αρχανών”, της “Φωτογραφικής ομάδας Αγίου Ιωάννη”, και των: Αντιγόνης Μεταξάκη και Κατερίνας Τσαγκαράκη. 7  Ατομικές: των: Σπύρου Ζερβουδάκη, Μαρίας Καρκανάκη, Σάββα Κόη, Παναγιώτη Μαματζάκη, Kώστα Μοχιανάκη, Ελευθερίας Σειστάκη, Φωτεινής Φαρμασώνη.

 

 

 

  • Δύο ακόμα εκθέσεις φωτογραφίας φιλοξενούνται στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δ.Η (Ανδρόγεω 2). Διάρκεια 2 – 6 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας 9.00 -23.00.  α. Ομαδική, πολυθεματική έκθεση φωτογραφίας. Μετέχουν: Εμμανουήλ Κομνηνός, Ρούλα Παυλίδη, Ελένη Φαραγκουλιτάκη (στο αίθριο του Πολύκεντρου).  β. Φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στο “Τέχνη καθ’ οδόν 2017” (μέσα στο Πολύκεντρο): Εκτίθενται μερικοί από τους καρπούς του περσινού “Φωτογραφικού Μαραθωνίου”!

 

 

 

  • Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης (Ε.Φ.Ε.Κ.) συμμετέχει στο φεστιβάλ με δύο εκθέσεις μελών της:     α. Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το “Λιμάνι Ηρακλείου”. Στην αίθουσα της Ε.Φ.Ε.Κ. (Δουκός Μποφώρ 20). Διάρκεια 2 – 6 Ιουλίου.  Ώρες λειτουργίας 18.00 – 21.00.. β.  Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας,  με θέμα: “Καφενεία Άλλοτε και τώρα”.  Στην πλατεία του Λάκκου.  Διάρκεια 2 – 6 Ιουλίου. Η έκθεση είναι επισκέψιμη όλο το εικοσιτετράωρο.

 

 

 

  • Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: “Γλυκιά ζωή καθημερινές στιγμές στους δρόμους της πόλης”, των Μάνου Πολιτάκη και Γιάννη Μαυράκη.  Στον Κοινωνικό χώρο των Ιδρυμάτων Α&Μ Καλοκαιρινού  (Μονής Αγκαράθου 9). Διάρκεια 2 – 12 Ιουλίου, Ώρες λειτουργίας 17.00 – 21.00 πλην Τρίτης και Κυριακής.

 

 

 

  • Ομαδική έκθεση έργων της φωτογραφικής ομάδας “Όψεις”, από τη Θεσσαλονίκη (Δήμο Παύλου Μελά), στο Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών”, του γλύπτη Χρήστου Τσουμπλέκα, στην οδό Στρατηγού Βάσου 8, κοντά στη Χανιόπορτα. Διάρκεια 2-6 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας 10.00 – 13.00 και 18.00 – 22.00.

 

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ

18.30 Για τρίτη συνεχή χρονιά οι βιρτουόζοι Leonardo Sopri (βιολί) και Μανώλης Σγουρίδης (Τσέλο) σας καλωσορίζουν στο φεστιβάλ.

19.00 20.30 Παρακολουθείστε τα εγκαίνια της φετινής λαμπρής έκθεσης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε και αφεθείτε στο …μέλλον!

20.30  Η Φιλαρμονική του Δ.Η., υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Λεωνίδα Τζωρτζάκη, δίνει το σύνθημα έναρξης του Φεστιβάλ από το πρόστυλο της Βασιλικής.

20.45. Οι “Αντικρουστοί” …διατυμπανίζουν το γεγονός και ξεκινούν την παραδοσιακή πια για το φεστιβάλ πορεία προς την πλατεία Ελευθερίας, ακολουθούμενοι από τους φασαριόζους ζογκλέρ των Frantic Freaks και κάτι μυστήρια …τέρατα που μόλις σήμερα εμφανίστηκαν στην πόλη!

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

21.10  Η πορεία φτάνει στην πλατεία και η πρώτη παράσταση του «Τέχνη καθ’ οδόν» 2018 αρχίζει! Τα σκηνικά είναι της πολυβραβευμένης ενδυματολόγου-σκηνογράφου, Άννας Μαχαιριανάκη.

21.1521.35  Οι Frantic Freaks  ανεβαίνουν στη σκηνή και την …πυρπολούν κυριολεκτικά!

21.3523.30 Ο Θοδωρής Βουτσικάκης συναντά τη Λίνα Νικολακοπούλου!

Ο νεαρός τραγουδιστής Θοδωρής Βουτσικάκης ερμηνεύει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου, από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα, αλλά και από την επερχόμενη συνεργασία τους με τον βραβευμένο με Oscar Ιταλό συνθέτη, Nicola Piovani.

Η παράσταση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης.

 

Φωτογραφικός Μαραθώνιος” 2018!

11.00. Εκκίνηση από το Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2) ενός «φωτογραφικού μαραθωνίου» για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, που επιθυμούν να αποτυπώσουν τα δρώμενα του Φεστιβάλ. Στους συμμετέχοντες θα παραδοθεί στις 11.00 το πρωί, στο Πολύκεντρο, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, μαζί με σχετικές συνοπτικές οδηγίες. Όσοι λάβουν μέρος θα μπορούν να στείλουν, μέχρι τέλους Ιουλίου, πέντε φωτογραφίες της επιλογής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Heraklionphotocontest@gmail.com. Οι καλύτερες απ’ αυτές θα αποτελέσουν στη συνέχεια το υλικό μιας έκθεσης αφιερωμένης στο “Τέχνη καθ’οδόν 2018».

 

Urban free style Street Art Performances

(Παραστάσεις δρόμου, σε …ελεύθερο στυλ, στους δρόμους και τις πλατείες τις πόλης).

Αιφνιδιαστικές εμφανίσεις-εκπλήξεις στους χώρους διεξαγωγής του φεστιβάλ, από τον Mojo Stilts – (Θάνο Σμυρνάκη) και τους συνεργάτες του! Παρουσιάζουν «θεματικά κουστούμια», με επιμέλεια του οίκου Ergina’s – “Εργίνα Μανιαδάκη”, σε ένα Urban free style Street Art Performance. Καθημερινά  19:00 – 21:00.

Το πρόγραμμα της Τρίτης 3 Ιουλίου

Οι Vamos Ensemble και η Ιωάννα Φόρτη στην Πλατεία Ελευθερίας, ο διεθνούς φήμης πιανίστας Jean Muller στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης ερμηνεύει έργα του Μάνου Χατζιδάκι στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» και δεκάδες εκδηλώσεις στις πλατείες και τους δρόμους του Ηρακλείου από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας (Τρίτη 3 Ιουλίου) του «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018».

 

Περιηγηθείτε στην πόλη και μπείτε κι εσείς στην γιορτή!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Παρακολουθείστε ζωντανά πως φτιάχνεται ένα γλυπτό! Ο γλύπτης Νίκος Μάνεσης  φιλοτεχνεί έργο, μεγάλων διαστάσεων, από μονοκόμματο κορμό ξύλου! Ο καλλιτέχνης θα εργάζεται καθημερινά μέχρι το τέλος του φεστιβάλ από τις 9.00 – 12.00 το πρωί και από τις 16.00-20.00 το απόγευμα, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του μέχρι το τέλος του φεστιβάλ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Πρωί

11.00   Τα εργαστήρια και οι εκθέσεις των χειροτεχνών άνοιξαν και σας περιμένουν. Θα βρίσκονται φέτος πάνω στην Πλατεία Ελευθερίας και στην πλατεία Δασκαλογιάννη και θα λειτουργούν μέχρι τις 23.00 το βράδυ, ως το τέλος του φεστιβάλ.  

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Βράδυ

21.00 23.00   Οι Vamos Ensemble και η Ιωάννα Φόρτη ξεσηκώνουν την κεντρική πλατεία της πόλης, χαρίζοντάς σας ένα πρόγραμμα ανανεωμένο, με ιδιαίτερες και απροσδόκητες διασκευές, αλλά και παντρέματα από μουσικές φαινομενικά αταίριαστες.

 

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Δ.Η. (Ανδρόγεω 2)

Eπισκεφθείτε τις δύο φωτογραφικές εκθέσεις, μία μέσα και μία στο αίθριο του Πολύκεντρου (ώρες λειτουργίας 9:00 -23:00).

19.00 20.00 Μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση για παιδιά 7-15 ετών, με τίτλο “Τηλεόραση εναντίον Παραμυθιού”. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με τη βοήθεια της Κατερίνας Παπαδάκη εμψυχώνει τα παιδιά να συμμετάσχουν σε έναν δομημένο αυτοσχεδιασμό, που απομυθοποιεί την τηλεοπτική οθόνη και βάζει στο επίκεντρο την αφήγηση παραμυθιών!

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΒΙΚΕΛΑΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Λιοντάρια)

19.30 Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής-γλυπτικής-κατασκευών 15 σύγχρονων δημιουργών, με τίτλο: “ActaρικART”, που φιλοξενείται στο πατάρι του βιβλιοπωλείου. Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθημερινά, τις ώρες λειτουργίας του βιβλιοπωλείου.

ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Επισκεφθείτε την έκθεση της Άλφα3 στην π. Τροχαία  (ώρες λειτουργίας 10:00 – 13:00 και 18:00-21:30) και τις φωτογραφικές εκθέσεις στο τ. Αστυνομικό Μέγαρο (Ώρες λειτουργίας 10:30 – 13:30 και 18:00 – 21:00).

18.30 – 19.15  Η “Παγκρήτια Ένωση Χοροδιδασκάλων” ξεκινά από τα Λιοντάρια μια ”κρητική καντάδα”. Ακολουθήστε την μέσω των οδών Χάνδακος  και Αγιοστεφανιτών ως την πλατεία Αγίας Αικατερίνης και καμαρώστε την εκεί σε κρητικούς χορούς!

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓ.ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

Ο ζωγράφος Κώστας Συμεωνάκης βρίσκεται στο καβαλέτο του.

 

19.00 20.00   Μέσα στη Βασιλική, παράλληλα με την εκπληκτική έκθεση του  Ι.Τ.Ε, Ο Μάνος Παναγιωτάκης και η Έλενα Περισυνάκη, καθηγητές του “Ωδείου των Χρωμάτων”, παρουσιάζουν έργα για Φλάουτο και Πιάνο.

Στο πρόστυλο της Βασιλικής

21.00 21.30   Αν αγαπάτε τις εκπλήξεις, φροντίστε απλώς να βρεθείτε τη συγκεκριμένη ώρα εκεί! Θα θέλαμε να σας προϊδεάσουμε, αλλά δεσμευτήκαμε να μην αποκαλύψουμε τίποτα!

21.30 22.45   Για μια ώρα και κάτι αφεθείτε στους μαγικούς ήχους της τζαζ, με τον Μιχάλη Λαμπράκη (σαξόφωνο τενόρο και σοπράνο), την Έμιλυ Ρούμελη (πιάνο-φωνή) και τον Γιάννη Φασουλάκη (σαξόφωνο άλτο).

ΟΔΟΣ ΜΕΡΑΜΒΕΛΟΥ (στην αρχή του πεζόδρομου, προς την οδό Ευρώπης)

21.00 23.00 Street party στην οδό Μεραμβέλου. Όσοι πιστοί προσέλθετε!

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΤΙΤΟΥ

Ο ζωγράφος Ηλίας Κασάπης βρίσκεται στο καβαλέτο του.

 

19.00 – 20.00  Η Κρητική Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Τουρλάκη, επιδεικνύει και διδάσκει τέχνες πολεμικές!

20.00 – 21.00   Ο Μιχάλης Νταουντάκης  σε μια διαδραστική παράσταση κλόουν για μικρούς και μεγάλους!

21.00 22.00  Συναυλία του μουσικού σχήματος «Ερωδία»! Είκοσι νεαροί μουσικοί από τα Χανιά συνδυάζουν εδώ το ορχηστρικό ηχόχρωμα βιολιών, τσέλων και πνευστών, με τα όργανα ενός γκρουπ (πλήκτρα, κιθάρα, μπάσο και ντραμς).

22.15 23.30   “Σινεμά ο Παράδεισος”! Τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, από την πολυφωνική χορωδία του συλλόγου “Ars Nova” και του Κλασικού Ωδείου Ηρακλείου, υπό τη Διεύθυνση της Νεκταρίας Λαουμτζή.

ΟΔΟΣ ΧΑΝΔΑΚΟΣ

20.30 22.30 Ζωντανός διάλογος ανάμεσα σε δύο τέχνες! Ο εικαστικός Γιώργος Χατζηβασίλης με τα πινέλα του και ο μουσικός Άρης Κουτεντάκης, με την κιθάρα του, εμπνέονται ο ένας από τον άλλο και δημιουργούν.

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΚΑΟΧΤΩ ΑΓΓΛΩΝ

18.30   Από εδώ ξεκινά η πορεία των συλλόγων των Θρακιωτών, των Μακεδόνων και των Ηπειρωτών, που με τις παραδοσιακές στολές και τα λάβαρά τους, τα μουσικά όργανα και τα τραγούδια τους, θα διασχίσουν το κέντρο της πόλης.

ΚΟΥΛΕΣ

19.00 22.00   Για τρίτη συνεχή χρονιά το Soul Art Game εξελίσσεται. Οι συντελεστές του παιχνιδιού: η εικαστικός Άννα Φραγκάκη και η “Ομάδα δράσης 17” σας καλούν εδώ να φτιάξετε μαζί καινούργια λουλούδια, να τα δείτε να αναρριχώνται στο φρούριο και να μεταμορφώνονται σε πουλιά. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Δ.Η. σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και τον Ο.Λ.Η.

22.00 23.00   Σ’ αυτόν τον ανεπανάληπτο συνδυασμό ψυχής και τέχνης, σας προσκαλούν και δύο Ηρακλειώτες μουσικοί, η Κάλλια Κανακαράκη (άλτο σαξόφωνο) και ο Άρης Σφακιανάκης (πιάνο/φωνή), μ’ ένα πρόγραμμα ειδικά επιλεγμένο για το Soul Art Game.

ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ

Κάντε μια βόλτα στον λιμενοβραχίονα και απολαύστε εικαστικούς εν δράσει! Επιλέγουν οι ίδιοι τις ώρες που θα εργάζονται κι έτσι δεν ξέρουμε αν θα τους βρείτε εκεί, αλλά σε κάθε περίπτωση θα δείτε πως εξελίσσονται τα έργα τους, στον “τοίχο ελεύθερης έκφρασης”.

Εκεί θα βρίσκονται και μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου, που θα ζωγραφίζουν και θα γράφουν στίχους με θαλασσινές αναφορές από τον Ερωτόκριτο.

ΟΔΟΣ ΔΟΥΚΟΣ ΜΠΟΦΩΡ

 

Επισκεφθείτε την έκθεση φωτογραφίας της Ε.Φ.Ε.Κ, με θέμα το “Λιμάνι Ηρακλείου” (Δουκός Μποφώρ 20, ώρες λειτουργίας 18.00 – 21.00).

ΠΑΡΚΟ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ

Επισκεφθείτε την υπαίθρια έκθεση μελών του Αρχιτεκτονικού Συλλόγου Ν.Η. Είναι επισκέψιμη όλο το εικοσιτετράωρο.

             10.30 Τρία εργαστήρια των Frantic Freaks ξεκινούν τη λειτουργία τους. Όλες οι δράσεις είναι ελεύθερες για το κοινό, χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Ώρες λειτουργίας: 10:30 – 13.00 και 17:00 – 18:30 καθημερινά.

  • Εργαστήριο Κατασκευής και Εκμάθησης ζογκλερικών: Γίνετε ζογκλέρ! Παιδιά και γονείς μπορούν να κατασκευάσουν εδώ με απλά υλικά κάποιο “ζογκλερικό”, το οποίο μετά την εκμάθηση θα πάρουν μαζί τους, για να συνεχίσουν την εξάσκηση στο σπίτι! Διδάσκονται δεξιότητες ισορροπίας, αντοχής και δύναμης, νευρομυικού συντονισμού και συγχρονισμού κ.ά.
  • Εργαστήριο Facepainting:  Ζωγραφική προσώπου για μικρούς και μεγάλους!
  • Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης: Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να κατασκευάσουν ό,τι θέλουν, με υλικά που προσφέρει το εργαστήριο. Παράλληλα: Πολλά μικρά, διαδραστικά παιχνίδια αδρής κινητικότητας.

19.00 20.00   Ανοιχτό εργαστήρι capoeira, για παιδιά 5-12 ετών, από τη Σχολή Capoeira Cordão de Ouro Crete. Μέσα από απλές ασκήσεις και παιχνίδι τα παιδιά θα έχουν μια πρώτη επαφή με τη βραζιλιάνικη τέχνη της capoeira που περιλαμβάνει γυμναστική, αλληλεπίδραση, μουσική και τραγούδι στα πορτογαλικά.

20.00 21.00 Η καλλιτεχνική ομάδα “Τέσσερα”, με τη Βίκυ Αλεξανδράκη (χορός), τη Χρυσάνθη Γερογιαννάκη (ντράμς), και τον Impedance (synth), σ’ ένα μουσικό-χορευτικό δρώμενο που σας δείχνει πώς η μουσική κρύβει μέσα της την κίνηση και ο χορός τον ήχο.

21.00 23.00   Αγγλόφωνο εναλλακτικό ροκ από τους Pulse!

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Στο Μουσείο της Αγίας Αικατερίνης των Σιναϊτών συνεχίζεται η έκθεση Αγιογραφίας με τίτλο “Ιερή Τέχνη”. Ώρες λειτουργίας 9:30 έως 19:00.  

19.15 20.45 Η “Παγκρήτια Ένωση Χοροδιδασκάλων”, έχοντας ολοκληρώσει την “κρητική της καντάδα”, φθάνει στην πλατεία και αποδεικνύει για πολλοστή φορά τις χορευτικές της ικανότητες.

20.45 21.30  Τη σκυτάλη παραλαμβάνει το “Λύκειο Ελληνίδων”.

21.30 23.00   Απ’ τη Θράκη ως την Κρήτη”: Οι Σύλλογοι Θρακιωτών, Μακεδόνων και Ηπειρωτών, με τις φορεσιές και τα λάβαρά τους, χορεύουν υπό τους ήχους της μουσικής  των: Βαγγέλη Παπαναστασίου (κλαρίνο), Γιώργου Μάρκου (ακορντεόν) και Κωνσταντίνου Γεωργιάδη (νταούλι, τουμπελέκι). Τραγούδι: Θεοδόσης Αμπατζιάνης.   

ΟΔΟΣ ΑΜΝΙΣΟΥ (μεταξύ 1821 & Κατεχάκη)

21.00 23.00  Οι “Γκράν σουξέ“ παίζουν μουσική και τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο. Μετέχουν Θανάσης Βασιλάκης (μπουζούκι), Γιώργος Βιλβόης (κιθάρα, φωνή), Εμμ. Μανιδάκη (φωνή), Μάνος Παπαδάκης (κοντραμπάσο).    

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ

20.00 21.30  Ρεμπέτικο τραγούδι από τον Γιάννη Παξιμαδάκη (μπουζούκι, φωνή, τη Μαρία Φασουλάκη (φωνή) και τον Νίκο Σταματάκη (κιθάρα).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ

21.00 21.30   “Το προξενιό του Τσιγκούνη”!  Παράσταση του “Θεάτρου Σκιών  Άθω Δανέλη και Γιάννη Παπαδόπουλου”!

21.30 23.00   Συναυλία κρητικής μουσικής από τον Κωστή Μουδάτσο (απαγγελία), τον Μιχάλη Ξυδάκη (λύρα, τραγούδι), τον Δημ. Νεονάκη (λαούτο), τον Γιώργη Τζωρτζάκη (κρουστά), και τον Γιώργη Ξυδάκη (λαούτο).

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

21.00   Συναυλία της “Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου”, με το “Χαμόγελο της Τζοκόντα” και αποσπάσματα από τους “Όρνιθες” του Αριστοφάνη, σε μουσική Μ. Χατζιδάκι. Διευθύνει ο διεθνούς φήμης μαέστρος Μίλτος Λογιάδης. Στη συναυλία συμμετέχει η “Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου”. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ιωάννης Ιδομενέως.

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ

21.00   Λάτρεις της κλασικής μουσικής αδράξτε την ευκαιρία! O Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα, το Υπουργείο Πολιτισμού του Λουξεμβούργου, το Music LX και τον σύλλογο “Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη”, προσκάλεσαν τον διεθνώς διακεκριμένο πιανίστα  Jean Muller να παίξει στο κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκι!  

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ηράκλειου και την Περιφέρεια Κρήτης.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Λεωφόρος Πλαστήρα)

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Νότος” παρουσιάζει μια σειρά “Παραστάσεων Εφαρμογής”, πάνω στην Υποκριτική, τον Χορό, τη Μουσική, τη Σκηνογραφία, τη Θεατρολογία και τον Κινηματογράφο. Συμμετέχουν οι σπουδαστές της σχολής.

17:00 19:30   “Οιδίπους τύραννος” (Edipo Re [1967], 100’): Προβολή ταινίας. Σκηνοθεσία, σενάριο: Πιερ Πάολο Παζολίνι.

20:00 21:00   “..σαν κλωνί στάρι στο μύλο..”:  Δραματοποιημένα αποσπάσματα από το έργο του Διονύσιου Σολωμού, “Η Γυναίκα της Ζάκυθος”, καθώς και άλλα ποιήματα. Διδασκαλία: Αντώνης Περαντωνάκης.

21:30 23:00 Σκηνές από τα θεατρικά έργα της Λούλας Αναγνωστάκη: “Η παρέλαση”, Η “συναναστροφή”, “Αντόνιο ή Το μήνυμα”, “Η κασέτα”, “Ο ουρανός κατακόκκινος”. Διδασκαλία: Δημήτρης Φοινίτσης.

Παράλληλη δράση:

Το τμήμα Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης “Νότος” παρουσιάζει στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου έργα των σπουδαστών του σε έκθεση-εγκατάσταση, μαζί με αντίστοιχα  έργα των σπουδαστών τού τμήματος Υποκριτικής.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 3 έως 6 Ιουλίου (ώρες λειτουργίας 10.00-13.00 το πρωί και 18.00-22.00 το βράδυ). Υπεύθυνη Τμήματος Σκηνογραφίας: Άννα Μαχαιριανάκη.

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΚΚΟΥ

Η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας της Ε.Φ.Ε.Κ, με θέμα “Καφενεία (άλλοτε και τώρα)”, δίπλα, στην πλατεία του Λάκκου, σας περιμένει.

21.00 21.30   Ο μάγος Αλέξης διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους με τα… μυστήρια της τέχνης του.

21.30 23.00   Το  Paul Goodman Trio, σε συνθέσεις του Paul Goodman, επηρεασμένες από παραδοσιακούς ήχους και άλλα είδη σύγχρονης μουσικής.

ΧΑΝΙΩΠΟΡΤΑ

Επισκεφθείτε το Εργαστήριο σχεδίου και ζωγραφικής “ARTio” (Ζουδιανού 11.· Ώρες λειτουργίας 17:00 – 22:00), και την έκθεση γλυπτικής του ΧρήστουΤσουμπλέκα (Στρατηγού Βάσου 8. Ώρες λειτουργίας 10:00 – 13:00 & 18:00 – 22:00).

Στον ίδιο χώρο δείτε και την έκθεση της φωτογραφικής ομάδας “Όψεις”.

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΒΑΛΑΔΩΝ (ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ)

Οι εκδηλώσεις στην Αγία Τριάδα, όλες τις ημέρες του φεστιβάλ, πραγματοποιούνται με την πολύτιμη σύμπραξη του “Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας”.

19.30 21.00  “Ονειρεύομαι την πόλη μου αλλιώς”:  Από το “Less is Μore” και τη Βίκυ Παναγιωτοπούλου. Χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ, τη χαρτογράφηση και τη ζωγραφική, τα παιδιά (5 -15 χρονών), καλούνται να συν-σχεδιάσουν τον χώρο της πόλης μας, όπως εκείνα τον επιθυμούν και τον φαντάζονται.

21.00 21.30  Φωτιές και ζογκλερικά από τους Frantic Freaks!

21.30 23.30  Διπλοπενιές κι απ’ τις δυό πλευρές του Αιγαίου! Συναυλία με τον Δημήτρη Ζαχαριουδάκη (κιθάρα), τον Χρήστο Λιάτη (μπουζούκι), τον Ηλία Κλαΐνο (μπουζούκι) και την Melza Burcu Ιnce (φωνή).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ

Οι εκδηλώσεις στην πλατεία Αγίου Νικολάου γίνονται και πάλι φέτος με την πολύτιμη σύμπραξη του “Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ”.

21.00 21.45  “Ανεστορούμαι και ανεστορίζω – γράμματα απ’ τα Καπετανιανά”. Ή αλλιώς: Παυσίλυπον κατά πάσης κρίσεως! Δύο ξεκαρδιστικά κείμενα σε κρητική διάλεκτο, του Γιώργη Γρ. Σταματάκη, με τίτλο: “Οι σημαίες” και “Οι μπλεμένες βιόλες”! Αποδίδονται σε μορφή θεατρικού αναλογίου από την ηθοποιό Μαρινέλλα Βλαχάκη και τον μουσικό Λεωνίδα Μαριδάκη.

22.00 23.30  Κρητικά και μικρασιάτικα τραγούδια από τους “ΕΡΑΝ”.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί