Στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η έξοδος από το μνημόνιο

Η «επιτυχής ολοκλήρωση» από την Ελλάδα του Μνημονίου, που θα συζητηθεί παρουσία του προέδρου του eurogroup Μάριο Σεντένο, η παρουσίαση των προτεραιοτήτων της νέας αυστριακής προεδρίας από τον Σεμπάστιαν Κουρτς, το αφήγημα για το μέλλον της Ευρώπης από τον πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι και η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ στις διάφορες πτυχές της θα απασχολήσουν την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο που αρχίζει σήμερα, Δευτέρα, 2 Ιουλίου.

Ως προς το μεταναστευτικό θα γίνει αξιολόγηση των σχετικών συμπερασμάτων της τελευταίας συνόδου κορυφής, θα ληφθούν αποφάσεις για την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, την προώθηση της συνεργασίας της Europol με χώρες της Μ. Ανατολής, τη χορήγηση 500 εκατομμυρίων ευρώ για την εκπαίδευση παιδιών-προσφύγων στην Τουρκία και για την ανθρωπιστική βοήθεια σε μετανάστες.

Οι ευρωβουλευτές θα αποφασίσουν επίσης για τη δημιουργία του πρώτου ευρωπαϊκού ταμείου αμυντικής βιομηχανίας που θα οδηγήσει στη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν στην ολομέλεια του ΕΚ την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας με τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο την Τετάρτη στις 15:00 (ώρα Γαλλίας).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί