Πήρε απολυτήριο Γυμνασίου σε ηλικία 83 ετών (εικόνες)

Με την υπομονή του και την επιμονή του ο 83χρονος Γιώργος Μελίστας από την Πάτρα πήρε απολυτήριο Γυμνασίου από σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.

Ο κ. Μελίστας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση εξαιτίας του Παγκοσμίου και του Εμφυλίου Πολέμου αλλά η αγάπη του για τα γράμματα ήταν μεγάλη. Επί σειρά ετών σκεφτόταν να επιστρέψει στο σχολείο και τα κατάφερε με το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.

«Δόξα το Θεό, περάσαμε πολύ ωραία από το σχολείο. Το αγαπούσα και το αγαπάω το σχολείο, αλλά δεν μπόρεσα να το αποκτήσω -το πτυχίο- τότε που ήταν τα χρόνια τα δύσκολα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα και μπόρεσα να μάθω πέντε πράγματα, απο τους καθηγητές μου. Θα μου χρησιμεύσουν στη ζωή μου…» είπε συγκινημένος ο κ. Μελίστας κατά την ειδική τελετή αποφοίτησής του σύμφωνα με το thebest.gr.

«Από μικρός το ήθελα αλλά δεν μπορούσα να τα αποκτήσω τότε που ήταν τα χρόνια εκείνα που έπρεπε να το αποκτήσω. Είμαι ευχαριστημένος από το σχολείο και από τους εκπαιδευτές μου» είπε κρατώντας στα χέρια του το απολυτήριο γυμνασίου.

Ο κ. Μελίστας είχε εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους συμμαθητές του κατά τη διάρκεια της φοίτησης. Στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας μπορούν όσοι δεν έχουν τελειώσει τη βασική εκπαίδευση να πάρουν απολυτήριο τρίτης Γυμνασίου.

Ο κ. Γιώργος είναι δραστήριος και εκτός από το σχολείο συμμετέχει και σε θεατρική ομάδα. Μάλιστα θέλει να συνεχίσει το σχολείο: «ο επόμενος στόχος τώρα είναι πώς να πήγαινα πιο πάνω ακόμα και βλέπουμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί