Έφεση της Εισαγγελίας για την αθώωση μέλους του Ρουβίκωνα

Στο εδώλιο οδηγεί ξανά η Εισαγγελία το μέλος της συλλογικότητας Ρουβίκωνας που αθωώθηκε πριν δύο μέρες για την ανάρτηση του σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Κατά της αθωωτικής απόφασης του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου η Εισαγγελία άσκησε έφεση υπέρ του νόμου και έτσι ο κατηγορούμενος θα παραπεμφθεί να δικαστεί εκ νέου κατ’ έφεση για την κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος, ποινή που τιμωρείται με φυλάκιση ενός έως τριών ετών.

Το δικαστήριο είχε αθωώσει το μέλος της ομάδας , κρίνοντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για εφαρμογή της διάταξης βάση της οποίας ασκήθηκε η δίωξη σε βάρος του. Αντίθετη γνώμη διατύπωσε νωρίτερα ο Εισαγγελέας Έδρας ο οποίος ζήτησε από τον δικαστή να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο.

Αντικείμενο της υπόθεσης που θα εξεταστεί εκ νέου από την Δικαιοσύνη είναι η ανάρτηση του κατηγορούμενου στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:  «Τον ΣΚΑΪ θα τον κάψουμε. Σήμερα αύριο σε δέκα χρόνια δεν ξέρω… Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαΐδια του».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί