Τουρκική προπαγάνδα για τα ρωσικά SU-57

Κλίμα για τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-57 και τα πλεονεκτήματά τους καλλιεργούν κύκλοι του Ερντογάν, επιχειρώντας να στείλουν ένα διπλό μήνυμα: Από τη μια στο εσωτερικό και από την άλλη στις ΗΠΑ ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις αν τελικά το Κογκρέσο δεν εγκρίνει την μεταφορά των F-35.

Σύμφωνα με το HellasJournal, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ηaberturk ούτε λίγο ούτε πολύ πανηγυρίζει ότι ολοκληρώθηκε η παραγωγή των πρώτων 12 ρωσικών αεροσκαφών και μετά τις δοκιμαστικές πτήσεις εντάσσονται στο δυναμικό του υπουργείου ‘Αμυνας της Ρωσίας.

Μάλιστα, η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας Αλεξέι Κριβορούτσκο σύμφωνα με τον οποίο οι εργασίες παραγωγής έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία: «Η παραγωγή των αεροσκαφών μας έχει ολοκληρωθεί και διεξάγονται οι δοκιμές των 12 αεροσκαφών για την ένταξή τους στο ρωσικό δυναμικό του υπουργείου Άμυνας«.

Το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας, μάλιστα, επικαλείται γνώμες ειδικών σύμφωνα με τους οποίους το ρωσικό μαχητικό είναι πιο οικονομικό και καλύτερο σε σύγκριση με το αμερικανικό F-35.

Όλα αυτά, μετά τις εξελίξεις στην αμερικανική Γερουσία για το F-35, που μπλοκάρει την παράδοση των μαχητικών στην Τουρκία αν δεν ακυρώσει την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.
newpost.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί