Σ. Αραβία: Συμφωνία για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατ. βαρέλια

Στο αίτημα αύξησης της πετρελαϊκής παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως συναίνεσε η Σαουδική Αραβία, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Σαουδάραβα Βασιλιά Σαλμάν.

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, εφόσον επιβεβαιωθεί, αναμένεται να συνδράμει σημαντικά στις προσπάθειες «αναπλήρωσης» του κενού παραγωγής, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον στο ιρανικό καθεστώς και την αποκοπή του τελευταίου από την πετρελαϊκή αγορά.

«Μόλις μίλησα με τον Βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας και του ζήτησα να αυξήσει την πετρελαϊκή παραγωγή έως κατά 2 εκατ. βαρέλια. Και αυτός συμφώνησε» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων έχουν πάρει την ανιούσα το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της μείωσης της παγκόσμιας προσφοράς, ως απόρροια των προβλημάτων σε Βενεζουέλα, Λιβύη και Ιράν.

Πρόσφατα, ο ΟΠΕΚ αποφάσισε την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια, κίνηση η οποία προς το παρόν δεν έχει συμβάλλει στην εκτόνωση των ανησυχιών για την πετρελαϊκή επάρκεια.

Σημειώνεται ότι επρόκειτο για την πρώτη αύξηση της παραγωγής μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί