Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η πώληση της ρουμανικής θυγατρικής

Ολοκληρώθηκε η πώληση της ρουμανικής θυγατρικής της Πειραιώς, μετά και το πράσινο φως από την κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας.

«H Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ και η J.C. Flowers & Co ολοκλήρωσαν σήμερα τη μεταβίβαση της Piraeus Bank Romania, θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με τον διευθύνοντα σύμβουλου του ομίλου Πειραιώς, Χρήστο Μεγάλου να χαιρετίζει την επόμενη ημέρα της Piraeus Bank Romania.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι μια έμπειρη εταιρεία όπως είναι η J.C. Flowers & Co διαθέτει όλoυς τους απαιτούμενους πόρους για να συντελέσει στην εξέλιξη της Τράπεζας στην Ρουμανία προς όφελος τόσο των πελατών της όσο και των εργαζομένων της» τονίζει ο κ. Μεγάλου.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της J.C. Flowers & Co., Κρίστοφερ Φλάουερς, σημειώνει πως «η Piraeus Bank Romania διαθέτει ισχυρές βάσεις και μια δυνατή ομάδα, την οποία αποκτήσαμε από έναν από τους πιο διακεκριμένους τραπεζικούς ομίλους της Ευρώπης», ενώ προσθέτει ότι «θα ενώσουμε τις δυνάμεις μαζί με την Piraeus Bank Romania για να δημιουργήσουμε ένα ενεργό παίκτη στην ρουμανική τραπεζική αγορά με βελτιωμένα προϊόντα για τους πελάτες της Τράπεζας».

Σημειώνεται ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί όλες τις κατηγορίες των πελατών και στηριζόμενη στην εγχώρια παρουσία της στοχεύει να εξελιχθεί σε σημαντικό παίχτη στη ρουμανική τραπεζική αγορά.

H UBS Limited ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή.

Το προφίλ της J.C. Flowers

Η J.C. Flowers αποτελεί κορυφαία ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων με έμφαση στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών διεθνώς. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998, με χαρτοφυλάκιο επενδύσεων που ξεπερνά τα $15 δισ, αποτελούμενο από 52 εταιρείες και με παρουσία σε 17 χώρες, δραστηριοποιούμενη σε τομείς όπως ο τραπεζικός, ο ασφαλιστικός και αντασφαλιστικός, αυτός των εταιρειών επενδύσεων, χρηματοδότησης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Με περιουσιακά στοιχεία άνω των $6 δισ., η J.C. Flowers έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί