Η Πρωτοβουλία Πολιτών Αυτοδιοίκησης Χανίων για τους πλειστηριασμούς στις καντίνες

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Αυτοδιοίκησης Χανίων, σχετικά με τους πλειστηριασμούς στις καντίνες των Αγίων Αποστόλων και της Χρυσής Ακτής.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο κ. δήμαρχος χειριζόμενος το ζήτημα του πλειστηριασμού των δύο καντινών σε Αγ. Αποστόλους και Χρυσή Ακτή, με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα, όπως ο ίδιος επανέλαβε στο ΔΣ, το μόνο που κατάφερε ήταν να νομιμοποιήσει τις παρανομίες που έχουν μεσολαβήσει. Αναλαμβάνει στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη για αυτό.

Στόχος ήταν η ακύρωση του πρώτου πλειστηριασμού και η διεξαγωγή δεύτερου, ώστε οι ίδιοι άνθρωποι, που εν τω μεταξύ άνοιξαν και λειτουργούσαν παράνομα τις καντίνες, να τις ξαναπάρουν με πολύ μικρότερο τίμημα.

Η μία καντίνα δόθηκε με 16.580 ευρώ αντί 37.069 και η δεύτερη με 21.250 αντί 65.243 ευρώ. Αν αυτό η δημοτική αρχή θεωρεί πως είναι απόλυτη αδιαμφισβήτητη επιτυχία της, ξεκάθαρο τοπίο, αποκατάσταση της νομιμότητας, ακόμα και ότι ο Δήμος δεν χάνει έσοδα, τότε ή έχει χάσει το νόημα των λέξεων ή επιχειρεί να μας κοροϊδέψει εξόφθαλμα.

Η πρακτική που επιλέγει ο κ. δήμαρχος στέλνει σαφές  μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η δημοτική αρχή δεν είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει κανόνες χρήσης των κοινόχρηστων χώρων. Δεν είναι, όμως, τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι δύο απλοί δημότες έχουν τη δυνατότητα μόνοι τους να προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα των δημοτών με την ανοχή του δημάρχου;

Δείτε επίσης:

Έγιναν οι πλειστηριασμοί για τις επίμαχες καντίνες στην Κρήτη – Ποιοι τις πήραν και σε ποιες τιμές

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί