Πρόταση ενοχής για την Ηριάννα και τον Περικλή

Την ενοχή της Ηριάννας και του Περικλή, όπως και πρωτόδικα, εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας Έδρας, η οποία δήλωσε πεπεισμένη πως οι δύο κατηγορούμενοι είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Μέσα σε μία ασφυκτικά γεμάτη -από φίλους και αλληλέγγυους των δύο καταδικασθέντων σε κάθειρξη 13 ετών πρωτόδικα- αίθουσα, η εισαγγελέας Αναστασία Μασούρα διατύπωσε τη θέση της ότι η 29χρονη διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 34χρονος πτυχιούχος Γεωπονικής «έχουν σφικτό εναγκαλισμό» με «μέλη και ηγετικά στελέχη των Πυρήνων».

Κατά την κ. Μασούρα, τα ευρήματα του εργαστηριακού ελέγχου της ΓΑΔΑ είναι απολύτως αξιόπιστα και υποδεικνύουν «άμεση επαφή» με οπλισμό που είχε βρεθεί στην Πανεπιστημιούπολη, βάσει του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 29χρονης και του 34χρονου συγκατοίκου του συντρόφου της.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός επέμεινε ιδιαίτερα στις φιλικές σχέσεις του συντρόφου της Ηριάννας -που δικάστηκε και αθωώθηκε ως μέλος της ΣΠΦ- με «δύο σκληρά αρχηγικά μέλη» της οργάνωσης, αλλά και στη σχέση της Ηριάννας με άλλα δύο πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. «Οι κατηγορούμενοι είναι αναρχικοί» είπε η εισαγγελέας, διευκρινίζοντας πως «δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις», καθώς -όπως τόνισε- «δεν είναι φιλικές σχέσεις» αλλά «εναγκαλισμός… Όμοιος ομοίω αεί πελάζει».

Οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής τον Μάρτιο του 2011 ύστερα από έφοδο στο σπίτι του συντρόφου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, ο οποίος συγκατοικούσε με τον Περικλή, σπίτι όπου κοιμόταν και η ίδια.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί