Ν.Ηγουμενίδης: «Επιλύεται το ζήτημα των αναδρομικών εισφορών των δημοσιογράφων»

Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας με το οποίο προβλέπεται και το θέμα διαγραφής των αναδρομικών εισφορών, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων με παράλληλη ασφάλιση, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε υλοποιεί την δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας για ενιαία νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία, όπως είχε δεσμευτεί ο αρμόδιος Υπουργός, θα επιλύεται και το ζήτημα διαγραφής των αναδρομικών εισφορών που καλούνται να πληρώσουν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι απασχολούνταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε παράλληλη με τη μισθωτή τους εργασία.

Έχει σημασία να τονιστεί για όλο το τελευταίο διάστημα ότι στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πετρόπουλο, ότι ο αρμόδιος υφυπουργός είχε δώσει εντολή «να μην ενεργοποιηθούν διωκτικά μέτρα εναντίον των δημοσιογράφων, στους οποίους έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια για καταβολή αναδρομικών εισφορών και αδυνατούν να πληρώσουν τα ποσά που τους καταλογίστηκαν» (Πρακτικά επίκαιρης ερώτησης μου στην Ολομέλεια της Βουλής στις 19.10.2017).

Βεβαίως, η σημερινή νομοθετική διάταξη δεν αφορά μόνο τους δημοσιογράφους.

Αφορά χιλιάδες ασφαλισμένους όλων των ταμείων που βρίσκονται αντιμέτωποι με «σκελετούς» του παρελθόντος και που σήμερα αγωνιούν για την άρση όλων των αμφιβολιών και για την αποδέσμευση τους από οφειλές που στην πραγματικότητα «δεν οφείλουν».

Αφορά ένα μεγάλο μέρος πολιτών για τους οποίους βεβαιωμένες οφειλές που δημιουργήθηκαν λόγω εύλογης αμφιβολίας ως προς την υποχρέωση υπαγωγής ή μη στην παράλληλη ασφάλιση δύο ή και περισσότερων φορέων ασφάλισης μπορούν να διαγράφονται ή να απαλλάσσονται προσαυξήσεων.

Είναι καιρός όλες οι παθογένειες και το πολυδαίδαλο πλέγμα γραφειοκρατίας που μόνο σε βάρος των εργαζομένων λειτουργούσαν  να βρουν επιτέλους την πόρτα της εξόδου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί