Καβάλα: Πλημμύρες σε Χρυσούπολη και γύρω χωριά

Προβλήματα στο εθνικό κι επαρχιακό οδικό δίκτυο δημιούργησε σε αρκετές περιοχές της Καβάλας και της Θάσου η έντονη βροχόπτωση που επικρατεί από χθες το μεσημέρι στην Aνατολική Μακεδονία.

Τα μεγαλύτερα εντοπίζονται στην έδρα του δήμου Νέστου, τη Χρυσούπολη, ανατολικά της Καβάλας. Εκεί, αλλά και σε Χρυσοχώρι και Νέα Καρυά Καβάλας, η Πυροσβεστική δέχθηκε 170 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων, αλλά και δρόμους στο κέντρο της πόλης, καθώς και για παροχές βοήθειας. Επιτόπου επιχειρούν 27 οχήματα με 63 πυροσβέστες, μία λέμβος κι ένα ερπυστριοφόρο όχημα από την 4η Ε.Μ.Α.Κ.

Ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, κατάθεσε αίτημα στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί τους κατοίκους που έχουν υποστεί ζημιές, είτε σε οικιακό εξοπλισμό, είτε σε επιχειρηματικό εξοπλισμό, να ενημερώσουν τηλεφωνικά ή να προσέλθουν στα γραφεία του δημοτικού καταστήματος κατά τις εργάσιμες ώρες και μέρες, για να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιών εξοπλισμού. Η δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από έγγραφο της Πυροσβεστικής περί βεβαίωσης του συμβάντος.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην Εθνική Οδό Καβάλας-Ξάνθης, στο ύψος των εγκαταστάσεων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, έξω από την Τοπική Κοινότητα Χαλικερού, όπου, λόγω της μεγάλη ποσότητας υδάτων και φερτών υλικών που κατέβηκαν από το βουνό, αποκλείστηκε μέρος του οδοστρώματος.

Στο νησί της Θάσου, προβλήματα παρουσιάστηκε στη Σκάλα Πρίνου, όπου πλημμύρισαν πολλά ισόγεια σπιτιών κι ένα ξενοδοχείο. Επίσης, κλειστός παραμένει ο επαρχιακός δρόμος που ενώνει τις τοπικές κοινότητες Μαριών και Λιμεναρίων, καθώς η βροχή έχει κατεβάσει μεγάλες ποσότητες χώματος και φερτών υλικών.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί