Γάζι: Η προκλητική απόφαση του δήμου να γίνει το δημοτικό πάρκινγκ… σουβλατζίδικο αντιδημάρχου με ενοίκιο 75 €!

Τί έγινε, συνεχίζει να είναι σε ισχύ η προκλητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου με την οποία ακυρώνεται τμήμα δημοτικού πάρκινγκ στο Γάζι προκειμένου να γίνει… σουβλατζίδικο αντιδημάρχου; Τις τελευταίες ειδικά ημέρες είναι δεκάδες οι πολίτες από την περιοχή που καθημερινά επικοινωνούν με το Candiadoc και αναρωτιούνται γιατί η δημοτική αρχή δεν απαντά για μια τόσο προκλητική υπόθεση και γιατί δεν έχει ήδη ακυρωθεί η απόφαση από την Αποκεντρωμένη.

Δείτε: Δήμος Μαλεβιζίου: Πώς τμήμα δημοτικού πάρκινγκ παραχωρείται σε επιχείρηση αντιδημάρχου έναντι…75 ευρώ το μήνα! (έγγραφο)

Να θυμίσουμε ότι, όπως αποκάλυψε το Candiadoc, tμήμα δημοτικού πάρκινγκ μέσα στο Γάζι παραχωρεί ο δήμος Μαλεβιζίου σε… αντιδήμαρχό του, έναντι συμβολικού ποσού, προκειμένου να επεκτείνει την επιχείρησή του! Μάλιστα η παραχώρηση προβλέπεται να είναι για 12 χρόνια, έναντι 900 ευρώ το χρόνο, δηλαδή με μηνιαίο μίσθωμα… 75 ευρώ, και μάλιστα θα έχει διάρκεια για 12 χρόνια!

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση σφραγίστηκε με μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με πολλές σκόπιμες ασάφειες, ακόμα και λάθος ή παραπλανητικό τίτλο θέματος, ώστε να μην δημιουργούνται συνειρμοί και υποψίες!

Η επιχειρηματολογία ήταν είναι ότι θα πρέπει να έχει ο δήμος έσοδα (η εκμίσθωση είναι για… 75 ευρώ το μήνα, σημειώνουμε και πάλι, και για 12 χρόνια), καθώς το πάρκινγκ διατίθεται δωρεάν στους πολίτες! Την ίδια ώρα βέβαια είναι γνωστό το πρόβλημα έλλειψης χώρων στάθμευσης στην περιοχή και το γεγονός ότι για να βρει άλλους χώρους στάθμευσης ο δήμος πληρώνει προκειμένου να τους εκμισθώσει…

Πρόκειται για τμήμα του δημοτικού πάρκινγκ επί του κεντρικού δρόμου της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, συνολικής έκταση 1.177 τετραγωνικών, ένα μέρος του οποίου (30 τετραγωνικά) παραχωρείται στην ουσία δωρεάν ή με ελάχιστο αντίτιμο, σε αντιδήμαρχο που έχει σουβλατζίδικο ακριβώς στο σημείο αυτό.

 

Οι σκόπιμες ασάφειες, οι παραπλανητικές αναφορές και τα λάθη στην απόφαση

Η ίδια η εισήγηση και η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και η απόφαση, όπως έχει γραφτεί, προκαλεί πολλά ερωτηματικά, και μοιάζει παραπλανητική. Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη έκταση θα καταλήξει στον αντιδήμαρχο και στις ανάγκες της επιχείρησής του (άλλωστε σε ένα οικόπεδο 1.100 τετραγωνικών τα 30 τετραγωνικά για τα οποία γίνεται λόγος είναι ακριβώς η επέκταση του συγκεκριμένου καταστήματος), ο δήμος κάνει λόγο για “διαγωνισμό”, καθώς, ούτως ή άλλως δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, παρά τέτοια διαδικασία.

Ο τίτλος του θέματος είναι λάθος (από λάθος ή σκοπιμότητα…), καθώς αναγράφεται ως “Εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου 40 τ.μ. άνω στάθμης, εντός οικισμού Λουτρακίου της Δ.Ε. Κρουσώνα”!

Ο προσδιορισμός του ακινήτου είναι επίσης παραπλανητικός, καθώς αναφέρεται ως “όμορο με την κάβα Πετράκη”. Φυσικά το πάρκινγκ είναι όμορο με την κάβα Πετράκη, από τη μία πλευρά, αλλά και την επιχείρηση του αντιδημάρχου, από την άλλη. Όμως η συγκεκριμένη έκταση που παραχωρείται είναι όμορη με την επιχείρηση του αντιδημάρχου και έχει ζητηθεί προκειμένου να επεκταθεί το κατάστημα. Καμιά αναφορά όμως δε γίνεται στη συγκεκριμένη επιχείρηση του δημοτικού παράγοντα. Ούτε καν στη θέση της υπό παραχώρηση έκτασης.

Στη συζήτηση δεν γίνεται καμιά αναφορά ότι ο χώρος οδηγείται στον αντιδήμαρχο. Όμως, όπως προαναφέραμε, εκτός από το ότι είναι γνωστό σε όλους ότι θα αποτελέσει την επέκταση του καταστήματός του, η θέση των 30 τετραγωνικών μέσα στο πάρκινγκ των 1.177 τετραγωνικών μέτρων είναι ακριβώς στο κατάστημα του αντιδημάρχου, ενώ ο ίδιος κατά την ψηφοφορία βγήκε από την αίθουσα, όπως γίνεται στις περιπτώσεις που οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία έχουν προσωπικό συμφέρον από μια απόφαση! Και αυτό αναφέρεται στην απόφαση, στην οποία – με πονηριά- δεν γίνεται καν προσδιορισμός του υπό παραχώρηση χώρου!

 

Δείτε ολόκληρη την απόφαση σε pdf ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί