1o Εργατικό φεστιβάλ Ηρακλείου

Η ανακοίνωση από το συνδικάτο οικοδόμων Ν.Ηρακλείου:

Συνάδελφε συναδέλφισσα,

Τα συνδικάτα που υπογράφουμε παίρνουμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε το 1ο Εργατικό Φεστιβάλ Ηρακλείου που θα γίνει το Σάββατο 21 Ιουλίου 6:30μμ στο Πάρκο Γεωργιάδη με θέμα «Η πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών». Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στις φεστιβαλικές εκδηλώσεις μας σε όλα τα σωματεία και σε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, νέους, έλληνες και ξένους.

Τα σωματεία μας δίνουν καθημερινά τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές ενάντια στην πολιτική που ματώνει το λαό στο εσωτερικό της χώρας, που δημιουργεί στρατιές ανέργων, που εφαρμόζει μισθούς πείνας, που γκρεμίζει ότι απέμεινε από την δωρεάν υγεία, παιδεία και πρόνοια, ενάντια στη «νέα μεταμνημονιακή εποχή», που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, που χαρίζει κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους και μοίρασμα της φτώχειας για το λαό.

Ταυτόχρονα, τα σωματεία μας δίνουν καθημερινά τη μάχη στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, την εκμετάλλευση και την προσφυγιά. Αντιπαλεύουμε την αιτία που τα γεννά, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, το κυνήγι του κέρδους. Αντιπαλεύουμε την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των κομμάτων του κεφαλαίου που υλοποιούν κατά γράμματα τις επιδιώξεις του.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει το βρώμικο ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, έχει και αυτή ευθύνη για τη συμμετοχή της στους ανταγωνισμούς για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Έχει και αυτή ευθύνη για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες, ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους και κατατρεγμένους σε όλο τον κόσμο, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες και στη χώρα μας όπως επίσης και χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, τις οικογένειες τους, και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.

Παλεύουμε για τα κοινά προβλήματα Ελλήνων και ξένων εργατών ενάντια στην απληρωσιά, τη δουλειά χωρίς ένσημα, για το ωράριο, τις συλλογικές συμβάσεις, τα οξυμένα προβλήματά μας και των οικογενειών μας, αλλά και τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες συνάδελφοι, όπως τα έγγραφα παραμονής, την εργοδοτική και αστυνομική αυθαιρεσία, την πρόσβαση στα νοσοκομεία, τα σχολεία, ενάντια στο ρατσισμό, τα φασιστοειδή της Χ.Α κ.α.

Για όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική τάξη ένας είναι ο δρόμος : ο κοινό αγώνας Ελλήνων και ξένων εργατών μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, καθώς επίσης και η κοινή πάλη εργαζομένων, αυταπασχολουμένων και φτωχής αγροτιάς ενάντια στα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους, έως την τελική νίκη των λαών, για ένα κόσμο που στο επίκεντρο του θα έχει τι σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα :

 • Απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
 • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
 • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
 • Κατάργηση των αντιμεταναστευτικών συνθηκών της ΕΕ, των κανονισμών Δουβλίνο II και III. Να χορηγούνται νομιμοποιητικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.
 • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.
 • Υπογραφή διακρατικών συμφωνιών με όλες τις χώρες καταγωγής των μεταναστών για τη μεταφορά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
 • Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
 • Κάτω οι φόροι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
 • Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.

 

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν περίπτερα των σωματείων και των μεταναστών. Θα πραγματοποιηθεί ομιλία και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική.

 

 

ΟΛΟΙ στο 1Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 6:30 μμ στο ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί