Ξεκινάει το 2ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Ηρακλείου

Ξεκινάει το 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ηρακλείου, αυτή την Παρασκευή 29/06 και το Σαββατοκύριακο 30/06 και 01/07. Από τις 6 το απόγευμα, στο πάρκο Υγειονομικού, στην περιοχή του Λάκκου.

Σε ανακοίνωσή της η διοργάνωση αναφέρει:

Στα σχολεία, στην εργασία, στην ανεργία, στα πανεπιστήμια, στα δικαστήρια, στις φυλακές, στα ιδρύματα, στα hot spots υφέρπει και αποκαλύπτεται η πολυπρόσωπη φύση του ρατσισμού.
Από τη ρητή διατύπωση, την απροκάλυπτη εχθρότητα και την αντίληψη του άλλου ανθρώπου ως ξένου και εχθρού ως τη συγκαλυμμένη μορφή ρατσισμού, που διατρέχει τελικά όλη την κοινωνία και που γίνεται αντιληπτή ως «η κανονικότητα». Αυτή η «κανονικότητα» επιβάλλεται όλο και περισσότερο και λειτουργεί στιγματίζοντας με έμμεσες και συγκαλυμμένες διακρίσεις, ταξινομώντας και αξιολογώντας τους ανθρώπους με βιολογικούς και φυλετικούς  δείκτες και ταυτίζοντας τον άνθρωπο μόνο με την ελάχιστη βιολογική του υπόσταση, απογυμνωμένο -πολιτικά, πολιτισμικά , ιστορικά και ψυχικά- και εκτεθειμένο στη σύγχρονη πολιτική βαρβαρότητα.

 Σας καλούμε στο 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ηρακλείου, αυτή την Παρασκευή 29/06 και το Σαββατοκύριακο 30/06 και 01/07. Από τις 6 το απόγευμα, στο πάρκο Υγειονομικού, στην περιοχή του Λάκκου. Ξεκινάμε με δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους, φαγητό, προβολές και φυσικά συζητήσεις για το μεταναστευτικό / προσφυγικό και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η μέρα κλείνει με μουσική!!!

Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες:

https://www.facebook.com/events/409153872921816/

www.facebook.com/Πρωτοβουλία-Ηρακλείου-για-τους-Πρόσφυγες-και-Μετανάστες-889100617811242

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί