Βούτσης: Ομάδες βίας θέλουν να επιβάλλουν κλίμα φόβου στην ελεύθερη συνείδηση των βουλευτών

Ρωτήθηκε αν έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων βουλευτών ότι φοβούνται επιθέσεις: «όχι αλλά εκτιμώ ότι διάφοροι επιθυμούν να υπάρξει αυτός ο κίνδυνος» απάντησε

Ομάδες βίας και εκφοβισμού θέλουν να επιβάλλουν κλίμα φόβου στην ελεύθερη συνείδηση των βουλευτών και χρειάζεται δημοκρατική επαγρύπνηση για αντιμετωπιστεί τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας σε δημοσιογράφους με αφορμή την επίθεση στο γραφείο του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη.

«Πληροφορήθηκα ότι έγινε μία προσπάθεια επίθεσης σε γραφείο βουλευτού. Θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτά που σας είχα πει προ ημερών όταν είχαμε την πρόταση δυσπιστίας και η Βουλή είχε δεχθεί πρωτοφανή επίθεση επί δίωρο – τρίωρο από ολιγάριθμες αλλά πολύ βίαιες ομάδες που απετράπη από τη φρουρά της Βουλής. Μαζεύτηκαν όγκοι μαρμάρων βιδών ξύλων τις επόμενες μέρες» είπε ο Ν. Βούτσης και υπογράμμισε: «από τότε κύλησε νερό στο αυλάκι και είμαστε δυστυχώς μάρτυρες φαινομένου μικρές ολιγάριθμες ομάδες βίας και εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος να επιβάλλουν ένα κλίμα φόβου για τις δικές τους επιδιώξεις και απόψεις και καλλιέργειας φόβου στην ελεύθερη συνείδηση των βουλευτών. Η Δημοκρατία έχει τους τρόπους να αμύνεται. Αυτό το κάνουμε μέσα στη Βουλή αλλά αυτό το πέπλο ασφάλειας πρέπει να είναι παρών σε όλη τη χώρα. Παντού. Δεν είναι απλά καταδικαστέες αυτές οι ενέργειες αλλά μπορεί και πρέπει να αποτραπούν με την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοκιμασία. Την πάνδημη αποδοκιμασία από κάθε πολιτική δύναμη. Όχι συμψηφιστικά όχι χαϊδεύοντας απόψεις που στις ακραίες τους εκφάνσεις οδηγούν σε βίαιες ενέργειες».

«Αυτό πιστεύω ότι θα είναι αρκετό για να σταματήσουν οι βίαιες ενέργειες. Τα άλλα είναι επιχειρησιακά. Εγώ μιλά πολιτικά εκ μέρους της δημοκρατικής επαγρύπνησης που όλοι πρέπει να έχουμε. Μέσα σε ένα κλίμα αντιπαράθεσης δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο σε καμία ομάδα – εν προκειμένω ακροδεξιά ομάδα – για να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας ότι στη Θεσσαλονίκη «υπό το πρόσχημα ενός συνδέσμου φιλάθλων υπήρξε επί διήμερο ανοιχτή πρόκληση και στη συνέχεια ανοιχτή διαδικασία για να μην γίνει μία πολιτική συγκέντρωση».

Ο Ν. Βούτσης ρωτήθηκε αν έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων βουλευτών ότι φοβούνται επιθέσεις: «όχι αλλά εκτιμώ ότι διάφοροι επιθυμούν να υπάρξει αυτός ο κίνδυνος» απάντησε.

Η ΑΥΓΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί