Κρήτη: Αθώος ο πατέρας που κατηγορήθηκε για ασέλγεια εις βάρος του παιδιού του

Ομόφωνα αθώος για την κατηγορία της αποπλάνησης και της ασέλγειας σε βάρος του ηλικίας 2,5 ετών παιδιού του κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων ένας ρεθυμνιώτης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο άντρας είχε ασελγήσει το 2012 σε βάρος του ηλικίας 2,5 ετών παιδιού του, το οποίο είχε μαζί με τη συμβία του. Η τελευταία τον μήνυσε, ενώ σε βάρος του άντρα ήταν και οι δύο πραγματογνωμοσύνες που πραγματοποιήθηκαν από παιδοψυχολόγο και ψυχολόγο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο ΜΟΔ Χανίων, με την εξέταση μαρτύρων της υπόθεσης και την ανάγνωση στοιχείων από τις δύο πραγματογνωμοσύνες.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε αβάσιμες τις πραγματογνωμοσύνες σημειώνοντας ότι από τα στοιχεία της υπόθεσης δεν προκύπτει με βεβαιότητα η οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος του πατέρα και ότι ο τελευταίος είχε ασελγήσει σε βάρος της ηλικίας 2,5 ετών κόρης του.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι πραγματογνωμοσύνες είναι «απόλυτες» παρ’ ότι είναι ελάχιστα τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία. «Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχει τελεστεί η πράξη αυτή της ασέλγειας από τον κατηγορούμενο. Υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες, όχι όμως αποδείξεις» ανάφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Από τη μεριά του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στάθηκε στις δυο πραγματογνωμοσύνες μιλώντας για «έγκυρες επιστημονικές αξιολογήσεις» που είχαν γίνει και από ψυχολόγο που τοποθέτησε ο ανακριτής.

Για την υπεράσπιση ο δικηγόρος τάχθηκε με την εισήγηση του εισαγγελέα σημειώνοντας ότι από πουθενά δεν προκύπτει ενοχή του κατηγορούμενου και την κατηγορία σε βάρος του την απέδωσε στην αντιπαράθεση που είχε με τη συμβία του.

Το δικαστήριο ομόφωνα με 7 ψήφους έκρινε αθώο τον ρεθυμνιώτη.

goodnet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί