Έλαβε άδεια για να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Μάλτας το Lifeline

Άδεια για να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Μάλτας έλαβε το πλοίο Lifeline, το οποίο μεταφέρει περισσότερους από 230 πρόσφυγες και μετανάστες, όπως ανακοίνωσε η ομώνυμη ΜΚΟ μέσω Twitter.

Το πλοίο Lifeline έλαβε άδεια να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Μάλτας και να μπορέσει να βρει προστασία, δεδομένων των κακών καιρικών συνθηκών», ανέφερε στην ανάρτησή της η ΜΚΟ.

Το πλοίο έπλεε επί έξι ημέρας σε διεθνή χωρικά ύδατα, με τους επιβαίνοντες να αναμένουν τη μεταφορά τους στην ξηρά.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ιταλική βουλή, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τόνισε ότι η χώρα του θεωρεί πως πρέπει να ξεπερασθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου διότι δεν ανταποκρίνεται πλέον στις σημερινές απαιτήσεις.

Ιταλία και Γαλλία κατηγόρησαν το πλοίο Lifeline ότι παίζει το παιχνίδι των διακινητών αρνούμενο να υπακούσει τις εντολές και να παραδώσει τους επιβαίνοντες στις λιμενικές αρχές της Λιβύης, χώρα από την οποία αναχώρησαν για να επιχειρήσουν τον διάπλου της Μεσογείου, προτού διασωθούν ανοικτά της Λιβύης από τη γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση.

«Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι η μόνη εντολή την οποία αρνήθηκε να υπακούσει το πλοίο είναι να παραδώσει αυτούς τους ανθρώπους στους υποτιθέμενους λιμενικούς της Λιβύης, διότι αυτό αντιβαίνει στην Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες και αποτελεί, κατά συνέπεια, εγκληματική πράξη», απάντησε από την πλευρά της η μη κυβερνητική οργάνωση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί