Την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα ζήτησε από την Μέι ο Αλ. Τσίπρας

Την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από την Τερέζα Μέι. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία του Eurogroup και εκείνη με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, υποδεχόμενη τον Ελληνα ομόλογό της στη Downing Street.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Λονδίνο, ενώ- στον διάλογο που είχαν πριν από τη συνάντηση- αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μεταναστευτικό ζήτημα και αναγνώρισε την πίεση που έχει δεχτεί η χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του γίνεται σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την Ελλάδα, λόγω του τέλους του προγράμματος που επισφραγίστηκε με την απόφαση του Eurogroup. Υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τον ρόλο που διαδραματίζει η Βρετανία ως παγκόσμια οικονομική δύναμη, και σημείωσε ότι τώρα οι δυο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς τους.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε και διαχειρίστηκε μεγάλες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά την απόφαση του λαού της για Brexit.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί