Συγκέντρωση-συναυλία από το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Το σωματείο εργαζομένων του ΠαΓΝΗ, μπροστά στις αντιλαϊκές εξελίξεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, πήρε την πρωτοβουλία μαζί και με τα άλλα σωματεία του χώρου να οργανώσει συγκέντρωση-συναυλία την Πέμπτη 5 Ιούλη στις 19:30, στην πλατεία Ελευθερίας με σύνθημα:

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΗΣ Ή ΜΗ)

Τη συγκέντρωση – συναυλία οργανώνουν μαζί μας τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων Βενιζελείου, Αγίου Νικολάου, Χανίων, Ρεθύμνου, του Ψυχιατρείου Χανίων και της 7ης ΥΠΕ.

Στα πλαίσια αυτής της παρέμβασης, επειδή θεωρούμε ότι ο θέμα της υγείας αφορά πρώτα και κύρια τις λαϊκές οικογένειες – μέλη σας, σας καλούμε να ορίσετε μια συγκεκριμένη μέρα της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να συναντηθεί το ΔΣ του σωματείου σας με μέλη της διοίκησης μας, ώστε να σας ενημερώσουν για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Μπορούμε να παραβρεθούμε σε γενικές συνελεύσεις ή να επισκεφθούμε χώρους δουλειάς του κλάδου σας για την πιο άμεση ενημέρωση των μελών σας.

Συνάδελφοι,

Το τι σημαίνει ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ το γνωρίζετε πολύ καλά εσείς οι ίδιοι που έρχεστε αντιμέτωποι με την εμπορευματοποίηση και την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών υγείας, ως προαπαιτούμενο για την εξυπηρέτηση σας.

  • Το γνωρίζετε όσοι περιμένετε ώρες στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.
  • Το γνωρίζετε όσοι προσπαθείτε για μήνες να κλείσετε ένα ραντεβού πρωινό στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία. Την ίδια ώρα που, μόνο για το 2017, έχετε δώσει από την τσέπη σας στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία500.000 €.
  • Το γνωρίζετε, αφού για να χειρουργηθείτε μπορεί να περιμένετε μήνες στις περίφημες λίστες, που – μόνο για το ΠΑΓΝΗ – φτάνουν στις 3.000 και στο Βενιζέλειο τους 1.000 ασθενείς, ομολογώντας κυνικά ότι κάποιοι δεν θα χειρουργηθούν ποτέ.

Την ίδια ώρα που υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι ιατροί, νοσηλευτές, επιστημονικό  και άλλο προσωπικό,

  • Ο νοσηλευτής καλείται να καλύψει τις ανάγκες 40-50 νοσηλευόμενων ασθενών και να εργάζεται διπλοβάρδιες παραβιάζοντας κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας.
  • Ο γιατρός να δουλεύει 48 ή και 72 ώρες. Η αναλογία γιατρού προς ασθενή είναι 584 ασθενείς σε κάθε γιατρό και 440 ασθενείς σε κάθε νοσηλευτή.
  • Την ώρα που υπάρχουν 4 κρεβάτια κλειστά στη ΜΕΘ του ΠαΓΝΗ λόγω ελλείψεων προσωπικού. Αν κάποιος χρειαστεί κρεβάτι ΜΕΘ, πρέπει να είναι τυχερός για να υπάρχει κενό, αλλιώς θα χρειαστεί να ψάχνει σε όλη την Ελλάδα.

Το «δούλεμα» πάει σύννεφο από τα κυβερνητικά στελέχη, όταν υποστηρίζουν ότι στις περίφημες ΤΟΜΥ, οι οποίες στο δήμο ηρακλείου είναι 4 για 150.000 κάτοικους, μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες, όσον αφορά την πρόληψη και προαγωγή υγείας σε σχολεία, σε εργασιακούς χώρους, σε ιδρύματα κ.α. Το σίγουρο είναι ότι θα βλέπουμε με το κιάλι ειδικευμένο γιατρό στο δημόσιο νοσοκομείο χωρίς να υπάρχει παραπεμπτικό από τους ελάχιστους γιατρούς στις ΤΟΜΥ.

Τα αποτελέσματα είναι και θα γίνουν πιο τραγικά για τη ζωή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Θα πεθαίνει κόσμος εξ’ αιτίας της βάρβαρης ταξικής πολιτικής για χάρη της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου και της πληρωμής των δανειστών. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ατομικά, αλλά μόνο μέσα από την καθημερινή οργανωμένη μαζική δράση των σωματείων ενάντια στη εργοδοσία και το κράτος.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΥΓΕΙΑ –ΠΡΟΝΟΙΑ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί