Κάνοντας καταρρίχηση στην «άγρια πλευρά» του νότιου κρητικού πελάγους, τον Λεπριά (Φωτο)

Κάποιοι «παράτολμοι» Μεσαρίτες  καταρριχήθηκαν, μετά μεγάλης προσοχής σε μια από τις πλέον απρόσιτες ακτές του νότιου κρητικού πελάγους, όπου ουσιαστικά η πρόσβαση σε αυτήν είναι μόνον μέσω θαλάσσης. Ο λόγος για τον «Λεπριά» που βρίσκεται ανατολικά από την παραλία της Τρυπητής Δήμου Γόρτυνας.

Η ονομασία του «Λεπριά» έχει ολίγον τι μακάβρια προέλευση καθώς η περιοχή οφείλει το ιδιαίτερο όνομα της στο γεγονός ότι τα χώματα της απότομης πλαγιάς που οδηγεί στην παραλία αποκολλούνται και καταρρέουν εύκολα όπως το…. δέρμα στις πληγές του λεπρού!

Μια ώρα περίπου περπάτημα μετά την Τρυπητή, ακολουθώντας ένα ευδιάκριτο μονοπάτι οι ορειβάτες έφτασαν πάνω από την παραλία του Λεπριά στο σημείο «χαλασάς» ή «σάρα»- λέξη που σημαίνει απότομη ανηφόρα ή πλαγιά με χαλίκια ή πέτρες, στην οποία δυσκολευόμαστε ν’ ανέβουμε, επειδή γλιστράμε, και αυτό ακριβώς είναι! Στη συνέχεια οι «καταρριχητές» κατέβηκαν το ιδιαίτερο σημείο φτάνοντας μέχρι την παραλία όπου η ηρεμία και η χαλάρωση που απόλαυσαν εδώ τους «αποζημίωσαν» για τη δύσκολη πορεία. Προσοχή: Η συγκεκριμένη διαδρομή απαιτεί …ορειβατικές ικανότητες  εξ ου και δεν είναι για οποιονδήποτε. Μην την επιχειρήσετε! Οι μεσαρίτες που πραγματοποίησαν την δύσκολη κατάβαση είναι όλοι τους μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Μοιρών διαθέτοντας την εμπειρία και τις ικανότητες για μια τέτοια διαδρομή που δεν συνιστάται… για μας τους υπόλοιπους!

 

Επικίνδυνο πέρασμα προσεγγίζοντας το Λεπριά.

 

Άντε και φτάσαμε.

Η πορεία… του Έλληνα στα χρόνια της κρίσης.

Κατάβαση για Λεπριά

 

Μια κάθοδος υψηλού βαθμού δυσκολίας.

Παίζοντας με τον φακό.

Στη σάρα πάνω από το Λεπριά.

Χαλαρώνοντας στον κάθετο βράχο.

Φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης , Νίκος Δασκαλάκης

Εφημερίδα Άποψη του Νότου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί