Με το θέμα του ΒΟΑΚ ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης όπου γίνεται ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για την εξελίξεις για τον Βόρειο Οδικό Άξονα.

Ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων, επισήμανε, απαντώντας σε ερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων, την πάγια θέση της Περιφέρειας την οποία διατύπωσε και στον Υπουργό, ότι, θα πρέπει να υπάρξουν σαφή χρονοδιαγράμματα για τα έργα που μπαίνουν στην διαγωνιστική διαδικασία από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο αλλά και για την μελέτη του στρατηγικού σχεδιασμού που αφορούν τα τμήματα Καστέλι Κισσάμου-Χανιά και Άγιος Νικόλαος-Σητεία.

Για την Περιφέρεια, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, ΒΟΑΚ σημαίνει από το Καστέλι Κισσάμου έως τη Σητεία χωρίς διόδια για τους Κρητικούς.

Τα προς συζήτηση επίσης θέματα στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι:

  1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ

 

1.1 Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην ΠΚ, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 112850/22-05-2018 έγγραφο της Δ/νσης Διοίκησης ΠΚ.

 

1.2 Ορισμός εκπροσώπων του ΠΣ (τακτικό και αναπληρωματικό μέλος) στο Περιφερειακό επιμελητηριακό Συμβούλιο Κρήτης, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 111692/21-05-2018 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικού ΠΚ.

 

1.3 Ορισμός εκπροσώπων του ΠΣ (τακτικό και αναπληρωματικό μέλος) στο Συμβούλιο Χρηστών του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου Α.Ε.». σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Οικονομικού ΠΚ.

 

1.4 Δεύτερη (2η) τροποποίηση της αριθμ. 65/14 απόφασης ΠΣ που αφορά αντικατάσταση αναπληρώτριας γραμματέα της επιτροπής της παρ. 4 του άρθρου 13 του ΠΔ 242/1996 όσον αφορά την ΠΕ Ηρακλείου, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 111667/21-05-2018 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικού ΠΚ.

 

 – (εισηγήτρια των αριθμ. 1.1, 1.2, 1.3 και 1.4 θεμάτων η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας κα Ελευθερίου Χρύσα )

 

  1.      ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

2.1 Έγκριση 3ης Τροποποίησης Σχεδίου Δράσης ΠΚ/ΠΕ έτους 2018, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ.

– (εισηγήτρια η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ κα Δασκαλάκη Χρυσούλα).

 

2.2 Τροποποίηση προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2018, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 133426/14-6-2018 έγγραφο του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Λασιθίου.

 

  – (εισηγητές ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ Βαμιεδάκης Μιχάλης και η Γενική Δ/ντρια Ανάπτυξης ΠΚ κα. Αντωνακάκη Μάρω).

 

  1. ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

3.1 Έγκριση διαδικασίας απευθείας ανάθεσης σύμφωνα με το άρθρο 32 (παρ. 2γ) του Ν. 4412/2016 της γεωτεχνικής έρευνας με τίτλο: «Υδροαρδευτικά έργα και υποστηρικτικές μελέτες, με Κ.Α. 2014ΕΠ00200005 της ΣΑΕΠ 002. Υποέργο: Εκτέλεση γεωτεχνικής έρευνας σε θέσεις κατολισθήσεων για τη σύνταξη γεωτεχνικών μελετών κατά μήκος των οδικών αξόνων “Ηρακλείου – Βιάννου” & “Ηρακλείου – Μοιρών (Ε.Ο. 97) ” ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ: 74.000,00€ (με Φ.Π.Α.), σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 126474/06-06-2018 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων  ΠΚ.

– (εισηγήτρια η Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΚ κα Ιερωνυμάκη Κέτη).

 

  1. ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

4.1 Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου για τις ανάγκες πιλοτικής δράσης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου NICHE – Building innovative food value chains in regions / Χτίζοντας καινοτόμες αλυσίδες αξίας τροφίμων (πρόγραμμα INTERREG EUROPE), σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Ρεθύμνου.

(εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων κ. Αλεξάκης Γιώργος).

 

  1. ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

5.1 Έγκριση σύναψης σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας, μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρέθυμνου και του Δήμου Αμαρίου, για την υλοποίηση της πράξης:  «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΜΑΝΩΛΗ ΝΟΥΚΑΚΗ» και εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη Κρήτης για την υπογραφή του προαναφερόμενου σχεδίου και των σχετικών εγγράφων, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Ρεθύμνου.

– (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ρεθύμνου κα Λιονή Μαρία)

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί