Απολογισμός και συνέχεια των δράσεων του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Με επιτυχία εξελίσσονται οι εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κρήτη, τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου). Με θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις καλλιτεχνικών δημιουργημάτων, μουσικές εκδηλώσεις, αθλητικά γεγονότα, εσπερίδες και ενημερωτικές δράσεις, μέλη, γονείς, εθελοντές και προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις εξαρτήσεις. Με το σύνθημα «Στάσου πλάι μου», γίνεται μια προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας των κοινωνικών δεσμών και των υποστηρικτικών δικτύων στην πρόληψη  και τη θεραπεία των εξαρτήσεων καθώς και στην κοινωνική επανένταξη.

Χθες Κυριακή 24/6/2018 στα Χανιά, στο Γιαλί Τζαμισί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού: «Ψάξε, ψάξε και θα το βρεις… το νόημα». Αργά το βράδυ ακολούθησε ανοιχτή συναυλία με τον Αντώνη Μαρτσάκη και το συγκρότημά του.

Στο Ηράκλειο το Σάββατο 23/6 και την Κυριακή 24/6, στον οικίσκο του Συλλόγου Οικογένειας στην Πλατεία Δασκαλογιάννη, παρουσιάστηκαν καλλιτεχνικά δημιουργήματα των μελών από ανακυκλώσιμα υλικά.

Με σημείο εκκίνησης την Κω, το Σάββατο 23/6, μέλη και προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ξεκίνησαν την εκστρατεία ενημέρωσης «εν πλω» στα νησιά των Δωδεκανήσων (Λέρο, Λειψούς, Πάτμο και Κάλυμνο). Στην Κω παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου κ. Χατζημάρκος και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, συνομίλησαν με τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και έδωσαν το μήνυμα ότι η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου θα είναι πλάι σε κάθε προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στα Δωδεκάνησα.

Στη Ρόδο την Κυριακή 24/6  μέλη και προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ συμμετείχαν στην τελετή λήξης της 22ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας με ενημερωτικό περίπτερο.

Σήμερα, Δευτέρα 25/6/2018 συνεχίζονται οι εκδηλώσεις:

Στο Ηράκλειο

Εσπερίδα με θέμα: «Εργαζόμενοι και εξαρτήσεις» . Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στις εγκαταστάσεις του ΕΚΗ (Λ. Δημοκρατίας 10) στις 18:00.

Θα ακολουθήσει στις 20:00 μουσική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου έξω από το Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου και του νεανικού συγκροτήματος «Έντεκα και κάτι», με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Στα Χανιά

Θεατρική παράσταση μελών των ομάδων Οικογένειας της Μονάδας με τίτλο «Στο παραμύθι της ζωής μου στάσου πλάι μου» στην μικρή πλατεία του Προμαχώνα San Salvatore στις 21:00. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με προσκλήσεις.

Στους Λειψούς

Ομιλία με θέμα «Διαδίκτυο: Εθισμός και Πρόληψη» με την υποστήριξη του Δήμου Λειψών στο κτήριο της Πνευματικής Εστίας στις 11 π.μ.. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο δρόμο (καφετέριες, φαρμακεία).

Στην Πάτμο

Φιλικός αγώνας μπάσκετ κορασίδων και νεανίδων Α.Σ. Ξάνθου Πάτμου και αγώνας ποδοσφαίρου παίδων Α.Σ. Ξάνθου Πάτμου, στο γήπεδο Σκάλας Πάτμου και ώρα 7:00μμ με τη συνδιοργάνωση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πάτμου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο δρόμο (καφετέριες, φαρμακεία).

 

 

 

 

 

Αύριο Τρίτη 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών κορυφώνονται οι εκδηλώσεις :

Χανιά

Εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Black out Poetry: Όταν οι λέξεις φωτίζουν το σκοτάδι» στο Ναό του Αγίου Ρόκκου στην Σπλάντζια στις 19:00.

Η έκθεση αποτελείται από έργα των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και θα διαρκέσει από τις 26/6/2018 έως τις 3/7/2018. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι 10:00-12:00 και 17:00-20:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ρόδος

Μουσικοχορευτικό δρώμενο στην Πλατεία Κύπρου (κεντρική πλατεία της Ρόδου) από μαθητές σχολών χορού της πόλης με κεντρικό σύνθημα: «Στάσου πλάι μου». Παράλληλα, street-work από μέλη και γονείς  του Συμβουλευτικού Κέντρου. Ώρες: 10.00-13.00.

Κάλυμνος

Συναυλία στην κεντρική Πλατεία Καλύμνου με το κρητικό συγκρότημα «Στρατάκια» στις 20:30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων ΚΕΘΕΑ Καλύμνου και ο Δήμος Καλυμνίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί