Τη χρηματοδότηση έργων ζήτησε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου από τον υπουργό Υποδομών

Την χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων για την ενίσχυση-βελτίωση των υποδομών για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας προς όφελος των πολιτών, ζήτησε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Ο Δήμαρχος Οροπεδίου στο πλαίσιο συνεδρίασης της ΠΕΔ Κρήτης στο Ηράκλειο παρουσία του Υπουργού, ζήτησε από τον κ. Σπίρτζη, να γίνει άμεσα η δημοπράτηση των αρδευτικών δικτύων στην περιοχή κάτι που αποδέχτηκε ο Υπουργός υποσχόμενος ότι αυτό θα γίνει εντός του 2018. Μάλιστα ανέφερε, ότι, το απαιτούμενο κονδύλι των 15εκ. ευρώ είναι διασφαλισμένο. Ο Δήμαρχος επεσήμανε, ότι,  με την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου θα υπάρξουν τεράστια οφέλη στον πρωτογενή τομέα, όπως, μείωση του κόστους παραγωγής, μεγαλύτερη και ποιοτικότερη παραγωγή προϊόντων που θα ενισχύσουν την απασχόληση και το εισόδημα των αγροτών με οφέλη συνολικά στη τοπική κοινωνία και εθνική οικονομία. Παράλληλα με την ολοκλήρωση των αρδευτικών θα αξιοποιηθεί η λιμνοδεξαμενή του Αγ. Γεωργίου χωρητικότητας 2,5 εκ. κυβικών νερού, ποσότητα πολύτιμη.

Ο κ. Στεφανάκης ζήτησε επίσης από τον κ. Σπίρτζη, να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση της μελέτης και κατασκευής για νέα αποχετευτικά δίκτυα και μονάδας βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων,  γεγονός που απορρέει από τις  συμβατικές υποχρεώσεις του έργου Αποσελέμη. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμαρχος ανέφερε, ότι, θα πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση, ανάθεση και δημοπράτηση των έργων και μελετών ώστε να μην υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις που βαίνουν εις βάρος της ανάπτυξης του τόπου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ζήτησε από τον Υπουργό Υποδομών να διασφαλιστεί στα πλαίσια του ΒΟΑΚ,  η ολοκλήρωση του ημικόμβου Μαλίων ώστε να συμπεριληφθεί η είσοδος και έξοδος από και προς το ν. Λασιθίου, (οι μελέτες είναι ώριμες) και επίσης να αναβαθμιστεί η πρόσβαση προς το οροπέδιο Λασιθίου. Τόνισε ακόμη την άμεση ανάγκη για προσλήψεις προσωπικού, κατά προτεραιότητα στελεχών (διοικητικών, μηχανικών) καθώς ο Δήμος παραμένει εδώ και χρόνια υποστελεχωμένος λόγω της μη πρόσληψης προσωπικού κυρίως στους ορεινούς ΟΤΑ.

Τέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξελίξεις για την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο έως της Σητεία και με τους κάθετους οδικούς άξονες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί