Ο δήμος Μήλου διεκδικεί την επιστροφή της Αφροδίτης στην «πατρίδα της»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος Μήλου για τον επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης στην «πατρίδα της», όπως άλλωστε έχει τονίσει και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γεράσιμος Δαμουλάκης.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία συλλογής υπογραφών, ενώ σε όλα τα διεθνή φόρουμ όπου συμμετέχει ο δήμος ο κ. Δαμουλάκης αναδεικνύει το θέμα.

Μάλιστα, η δημοτική αρχή με αφορμή την κινηματογράφηση του νέου video clip της Μπιγιονσέ και του JayΖ εντός του μουσείου του Λούβρου, με κύριους «πρωταγωνιστές», τις μοναδικές ελληνικές αρχαιότητες που φιλοξενούνται εκεί, απευθύνει δημόσια πρόσκληση στην Μπιγιονσέ να επισκεφτεί τη Μήλο για να δεί από κοντά την «πατρίδα της Αφροδίτης», τη γη όπου εκείνη «γεννήθηκε», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Το γεγονός ότι ακόμα και μία καλλιτέχνιδα με διεθνή απήχηση, όπως η Μπιγιονσέ, επέλεξε να πλαισιωθεί από μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, ενισχύει τη διαχρονική τους αξία. Πολύ περισσότερο, όταν ειδικά η περίπτωση της Αφροδίτης, εκτός από μνημείο της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελεί και το σύμβολο της Μήλου. Ένα σύμβολο, που παραμένει σε κατάσταση ομηρίας, στερώντας το δικαίωμα του επαναπατρισμού του, εκεί όπου ανήκει», σημειώνει η δημοτική αρχή.

 

ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί