Ηράκλειο: Ο λόγος του μίσους από άμβωνος ή ιερείς σε ρόλο πολιτικών παραγόντων…

Μήπως κάποιοι ιερείς θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι ναοί είναι χώροι λατρείας και όχι οι προσωπικοί τους χώροι για να κάνουν πολιτικά κηρύγματα και να εκφράζουν μίσος;

Σήμερα έχουμε δεχτεί αρκετές καταγγελίες για τέτοια κηρύγματα, με αφορμή τη συμφωνία Αθήνας Σκοπίων. Ρασοφόροι σε ρόλο “αρχικαπεταναίων”, με λόγια μίσους, που προφανώς δεν επιτρέπεται να εκφέρονται από ιερείς και μάλιστα μέσα σε ναούς.

Πολλές από αυτές τις καταγγελίες αφορούν συγκεκριμένο ιερέα της περιοχής της Ελιάς, στο Ηράκλειο, που άστραψε και βρόντηξε! Τί για προδότες και προδοσίες, δεν είπε, τί δεν κατήγγειλε την αριστερά, τί δεν είπε για τον Τσίπρα και τον Κοτζιά και για το “αριστερό τους χέρι”…  Τί δεν είπε για τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών που δεν κατέβασε τους πιστούς στο δρόμο.

Αν ο άνθρωπος έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ας βγάλει το ράσο κι ας πάει στον κόσμο να κριθεί. Κηρύγματα μίσους, από τον άμβωνα είναι ανεπίτρεπτα.

Μπορεί να το υπενθυμίσει σε εκείνον και σε μερικούς άλλους η αρχιεπισκοπή Κρήτης;

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης