Δήμος Χερσονήσου, απευθείας αναθέσεις στον αντιπεριφερειάρχη: Εμφάνισαν να τις ψηφίζει δημοτικός σύμβουλος που ήταν απών!

Στη συζήτηση του θέματος με τις απευθείας αναθέσεις στον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Γιώργο Αλεξάκη, που αποκάλυψε το Candiadoc, δεν ήταν καν παρών, καθώς προσήλθε αργότερα στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χερσονήσου. Κι όμως στο πρακτικό όχι μόνο εμφανίζεται να είναι στη συζήτηση αλλά και να υπερψηφίζει τις παράνομες απευθείας αναθέσεις, που ακύρωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης!
Διαβάστε τί γράφει ο Απόστολος Λουλουδάκης, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και δημοτικός σύμβουλος Χερσονήσου, με επιστολή του στο Candiadoc:
“Κύριε διευθυντά,
στην απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ Χερσονήσου που απέρριψε η αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης εμφανίζομαι ως παρών κατά την συζήτηση του θέματος και μάλιστα φαίνεται να δίνω και θετική ψήφο .
Οταν προσήλθα στην συνεδρίαση το θέμα ήδη είχε συζητηθεί .
Είθισται να μην δίνω την ψήφο μου στις απ´ευθείας αναθέσεις που ως διαδικασία είναι ιδιαίτερα προσφιλής στην Δημοτική αρχή και πάντα δημιουργεί σκιές ακόμη και εάν δεν συμβαίνει αυτό που η διαίσθηση των πολιτών υποψιάζεται .
Την ευαισθησία και την καχυποψία της κοινωνίας που δικαιολογημένα έχει ενοχοποιήσει όσους ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα μπορούμε να την θεραπεύσουμε μόνο με την εφαρμογή καλών πρακτικών που διασφαλίζει ο έλεγχος και η διαφάνεια. Πολύ δε περισσότερο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν εμπλέκονται άτομα με διακριτούς  ρόλους στον δημόσιο χώρο”.
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί