Αθώοι οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη – Ξέσπασε η οικογένειά της

Τις έντονες αποδοκιμασίες της οικογένειας της άτυχης Στέλλας Ακουμιανάκη προκάλεσε η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων, να κηρύξει αθώους τους τρεις κατηγορούμενους.

Οι δύο γιατροί οι οποίοι δικάζονταν ως κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι ομόφωνα, ενώ ο 29χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο 29χρονος είχε κριθεί ένοχος για τον βιασμό της κοπέλας με την ποινή των 7 ετών φυλάκισης με αναστολή μέχρι το Εφετείο. Οι δύο γιατροί είχαν καταδικαστεί ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια με την ποινή της 30μηνης φυλάκισης.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από το Δικαστήριο το Σάββατο το μεσημέρι προκαλώντας την έντονη αντίδραση των μελών της οικογένειας της άτυχης Στέλλας Ακουμιανάκη. «Αίσχος», «ντροπή», ήταν μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν με τους συγγενείς της Στέλλας να κάνουν λόγο για «μαύρη μέρα για την ελληνική Δικαιοσύνη».

Έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου εξέφρασαν δε την απορία τους για το πως σε πρώτο βαθμό το Δικαστήριο είχε αποφανθεί για την ενοχή των κατηγορουμένων και σε δεύτερο βαθμό βγήκαν όλοι αθώοι.
Ισχυρή ήταν η παρουσία της Αστυνομίας η οποία μπήκε ανάμεσα στα μέλη των οικογενειών της Στέλλας και των κατηρορουμένων για να μην προκληθεί κάποιο επεισόδιο.

Εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπιστης ο Θωμάς Λεχωβίτης υποστήριξε ότι με την απόφαση του Δικαστηρίου «αποδώθηκε επιτέλους δικαιοσύνη». «Αποδείχθηκε αυτό που λέγαμε από την πρώτη στιγμή, και μιλάω για όλους τους κατηγορουμένους και κυρίως για τους γιατρούς, γιατί αυτοί έφεραν το βαρύ φορτίο για ιατρική ευθύνη. Ο ένας γιατρός επελήφθη του περιστατικού με ευσυνειδησία κάνοντας όλες τις απαραίτητες ιατρικές ενέργειες, ο άλλος δεν εφημέρευε, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος και καταδικασθέντας ως βιαστής πρωτόδικα προέκυψε ότι δεν έχει καμία συμμετοχή σε οποιαδήποτε ασελγή ενέργεια σε βάρος της άτυχης Στέλλας», ανέφερε ο κ. Λεχωβίτης και πρόσθεσε ότι «έτσι λοιπόν σε δεύτερο βαθμό μπορούμε να πούμε ότι αποταστάθηκε η τάξη των πραγμάτων και η αλήθεια».

Χανιώτικα Νέα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί