Iστορική χαρακτηρίζουν τα σερβικά ΜΜΕ την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα

Μεγάλη δημοσιότητα δίδει ο σερβικός Τύπος (έντυπος και ηλεκτρονικός) στην απόφαση του χθεσινού Eurogroup για την Ελλάδα και την έξοδο από την κρίση. Γενική είναι η εκτίμηση ότι επιβραβεύτηκε η Ελλάδα για τις θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό τα τελευταία οχτώ χρόνια.

«Με δώρα βγαίνει η Ελλάδα από την κρίση» τιτλοφορεί άρθρο της η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα “Blic” του Βελιγραδίου η οποία αναφέρει ότι «κλείνει ο κύκλος της οχταετούς λιτότητας και η χώρα μπαίνει σε ρυθμούς ανάπτυξης».

Ο δημοφιλής ιστότοπος “Β-92” ασχολείται κυρίως με τις αντιρρήσεις που είχε η Γερμανία σχετικά με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και αναφέρει ότι «το Βερολίνο μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις υποχώρησε και υιοθέτησε, τελικά, την άποψη των άλλων υπουργών, ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει ισχυρή από το πρόγραμμα επιτήρησης και ελκυστική για τις αγορές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα σχεδόν τα δημοσιεύματα η απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα χαρακτηρίζεται «ιστορική» διότι -όπως λέγεται- για πρώτη φορά γίνονται τέτοιες διευκολύνσεις για την αποπληρωμή του χρέους σε κάποια χώρα που εξέρχεται από πρόγραμμα στήριξης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί