Εγκαινιάζεται ο νέος σύγχρονος σταθμός του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου (φωτο)

Τον νέο σύγχρονο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου εγκαινιάζει απόψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Ο κ. Σπίρτζης, που θα βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στο Ηράκλειο, θα εγκαινιάσει τον χώρο στις 7 το απόγευμα. Παράλληλα θα έχει συναντήσεις με αυτοκινητιστές και τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, με την ευκαιρία του πανελληνίου συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο.

Αύριο το πρωί, Σάββατο 23 Ιουνίου, θα επισκεφθεί τον οδικό άξονα Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά και στη 1 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

Ο νέος σταθμός

Οι νέες εγκαταστάσεις του υπεραστικού ΚΤΕΛ δημιουργήθηκαν στο ιστορικό κτήριο του πρώην Αθηνά, επί της οδού Εφέσου. Το 1/3 της έκτασης του συγκροτήματος εξυπηρετεί τις ανάγκες του υπερσύγχρονου επιβατικού σταθμού, ενώ η υπόλοιπη έκταση είναι πιθανό να μετατραπεί σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Στην έκταση υπάρχουν 15 τέρμιναλ άφιξης – αναχώρησης για λεωφορεία, αίθουσες αναμονής, γραφεία διοίκησης, αποθήκες, διάφορες υπηρεσίες, κυλικείο, εστιατόρια και διάφορα καταστήματα για τις ανάγκες των επιβατών.

Από την Κυριακή 24 Ιουνίου θα λειτουργήσει επίσημα για το κοινό ο νέος υπεραστικός σταθμός των ΚΤΕΛ στο συγκρότημα «Αθηνά».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Α.Ε., όλοι οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται πλέον από τον νέο σταθμό που βρίσκεται 200 μέτρα πριν τον παλιό, στη συμβολή των οδών Εφέσου και της λεωφόρου Ικάρου.

Ανακοίνωση έχει εκδοθεί παράλληλα για τα δρομολόγια από Ηράκλειο προς Αγία Γαλήνη, Κόκκινο Πύργο, Τυμπάκι, Μοίρες και Μάταλα.

Τα δρομολόγια θα κατευθύνονται μέσω της παραλιακής λεωφόρου προς Γιόφυρο, με την ίδια πορεία να εκτελείται και αντιστρόφως από τους παραπάνω προορισμούς για το Ηράκλειο.  Όπως ενημέρωσε η ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Α.Ε., ο Β’ Σταθμός της Χανιώπορτας δεν θα εξυπηρετεί καν τα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Φωτογραφίες: image services

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί