Reuters: Αυτό είναι το προσχέδιο της απόφασης για την Ελλάδα που συζητούν στο Eurogroup

Το προσχέδιο βάση του οποίου συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα δημοσιεύει το Reuters.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο με τίτλο «Ενισχυμένη Εποπτεία» αναφέρεται πως η Ελλάδα μετά την έξοδο από το πρόγραμμα στις 20 Αυγούστου, πρέπει να δεσμευθεί για διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% έως το 2022, καθώς και ότι δεν θα συγκεντρώνει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Επίσης, θα πρέπει να δεσμευθεί να δράσει σε έξι συγκεκριμένους τομείς: στον δημοσιονομικό τομέα, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, της αγοράς εργασίας και προϊόντων, στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων και στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

«Χάρης σε αυτές τις δεσμεύσεις, θα παρακολουθείται σε τριμηνιαία βάση», αναφέρει το έγγραφο, προσθέτοντας ότι οι αναθεωρήσεις θα γίνουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον ESM.

Εάν η αξιολόγηση είναι θετική, η Ελλάδα θα λαμβάνει 1,2 δισ. ευρώ ετησίως ή 600 εκατ. ευρώ ανά εξάμηνο (Ιούνιο και Δεκέμβριο) από τα κέρδη, που διασφαλίζουν οι κεντρικές τράπεζες από το χαρτοφυλάκιο των ελληνικών ομολόγων, αναφέρει το έγγραφο.

koutipandoras.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί