Χάος στο Ελαφονήσι: «Ξήλωσαν» ομπρελοκαθίσματα

Μετά την προσωρινή δικαστική απόφαση για την απομάκρυνση ομπρελοκαθισμάτων από την περιοχή του Ελαφονησίου άτομα από τον Δήμο Καντάνου Σελίνου ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα ομπρελοκαθίσματα του Δήμου Κισσάμου, σύμφωνα με καταγγελίες του Δημάρχου Κισσάμου Θοδωρή Σταθάκη:

Σε δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης αναφέρει:

Ο Δήμος Καντάνου Σελίνου και η μονομετοχική του εταιρία παραπλανώντας ουσιαστικά το δικαστήριο ζήτησαν την απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων του Δήμου Κισσάμου από σημεία του αιγιαλού στα οποία δεν είχαμε τοποθετήσει ομπρελοκαθίσματα. Δεν φτάνει αυτή τους η ενέργεια αλλά επιδίωξαν σήμερα το απόγευμα να εφαρμόσουν την δικαστική απόφαση με εντελλόμενη από τον Δήμο Καντάνου Σελίνου δικαστική επιμελήτρια χωρίς πρώτα να ενημερώσουν τον Δήμο Κισσάμου ώστε να είμαστε παρών.

Περίπου στις 17:00 η δικαστική επιμελήτρια επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Κισσάμου και ανέφερε αρχικά το γεγονός.

Ο Δημαρχος Κισσαμου την ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων στις θέσεις που αναφέρουν και να περιμένουν ώστε να μεταβεί ο ίδιος μαζί με μηχανικούς ώστε να αποδειχτεί η πραγματικότητα. Μόλις οι απασχολούμενοι στην εταιρία του Δήμου Κισσάμου αποχώρησαν από την περιοχή, μετά το πέρας της εργασίας τους, άτομα από τον Δήμο Καντάνου Σελίνου ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα ομπρελοκαθίσματα του Δήμου Κισσάμου. Αυτό έγινε διότι έπεισαν την δικαστική επιμελήτρια ότι είχαν δίκιο και ότι κανένας εκπρόσωπος του Δήμου Κισσάμου δεν θα μετέβαινε στο σημείο.

Μόλις το πληροφορηθήκαμε επέστρεψαν οι απασχολούμενοι έως ότου μετέβη στο σημείο ο Δήμαρχος με τον μηχανικό. Κατά την απεικόνιση των δεδομένων των επίδικων τμημάτων διαπίστωσε η δικαστική επιμελήτρια μαζί με την βοηθό και τον μηχανικό του Δήμου Καντάνου Σελίνου ότι τα ομπρελοκαθίσματα μας ήταν εκτός των επίδικων από την δικαστική απόφαση τμημάτων.

Διαπίστωσε δηλαδή αυτό που ο δήμος Κισσάμου ισχυριζόταν από την αρχή.
Διέταξε τους εργαζομένους να επανατοποθετήσουν τα ομπρελοκαθίσματα που είχαν αφαιρεθεί.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καντάνου Σελίνου αρνήθηκαν να συμμορφωθούν χρησιμοποιώντας ‘’φτηνές’’ δικαιολογίες στο τέλος όμως επανατοποθετήθηκαν τα ομπρελοκαθίσματα φτάνοντας στο σημείο και η ίδια η δικαστική επιμελήτρια με την βοηθό να επαναφέρουν ομπρελοκαθίσματα στην θέση τους.

Θλιβόμαστε για τέτοιου είδους συμπεριφορές, ο Δήμος Κισσάμου σέβεται την οποιαδήποτε δικαστική απόφαση και την δικαιοσύνη και περιμένουμε μέσω αυτών την δικαίωση. Σεβόμαστε δε πάνω απ’όλα και τον δικαστικό συμβιβασμό που υπογράψαμε στις 17/07/2015 ενώπιον του ειρηνοδίκη Χανίων με τον όμορο δήμο.

Kriti24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί