Ο Άδωνις Γεωργιάδης αγαπάει τη Δικαιοσύνη με προϋποθέσεις

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται στο επίκεντρο δύο δικαστικών ερευνών. Η μια αφορά την υπόθεση Novartis, σκάνδαλο στο οποίο τον έχουν εμπλέξει οι προστατευόμενοι μάρτυρες και η άλλη το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις παράνομες προσλήψεις σ’ αυτό. Και οι δυο υποθέσεις αφορούν την περίοδο κατά την οποία ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν υπουργός Υγείας.

Με τον Άδωνη Γεωργιάδη συμβαίνει το εξής παράδοξο: ο ίδιος κάθε φορά που ο Τύπος (η εφημερίδα Documento με τα συνεχή ρεπορτάζ της αλλά και η «Εφημερίδα των Συντακτών») αποκαλύπτει τις δραστηριότητές του αντιδρά έντονα. Χωρίς ποτέ να απαντά επί της ουσίας στις αποκαλύψεις, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιλέγει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Έτσι, αντί να πράττει εκείνο το οποίο επιβάλλει ο θεσμικός ρόλος του, αντί δηλαδή να δίνει εξηγήσεις, καταθέτει μηνύσεις και αγωγές δηλώνοντας ταυτόχρονα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία είναι ιδιαίτερα ενεργός, ότι «οι συκοφάντες του θα λογοδοτήσουν».

Την ίδια στιγμή ωστόσο που ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει να εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη στην οποία με ευκολία προσφεύγει βγάζοντας έστω και προσωρινά τον εαυτό του από τη δύσκολη θέση, την υβρίζει μιλώντας για συκοφαντίες, σκευωρίες και πολιτικές διώξεις.

Δείτε τα δύο χαρακτηριστικότερα παραδείγματα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ελέγχεται για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis. Παρότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν έχει κανένα πρόβλημα να μιλάει για σκευωρία και να χαρακτηρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες κουκουλοφόρους υπονοώντας προφανώς ότι βρίσκονται στην υπηρεσίες εκείνων που κατά τον ίδιο επιθυμούν να τον βλάψουν.

Σε ό,τι αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ στο οποίο επί θητείας Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκαν 22 παράνομες προσλήψεις (υπόθεση για την οποία έχουν ασκηθεί κακουργηματικές και πλημμεληματικές διώξεις κατά επτά κορυφαίων στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλάει ανοικτά για πολιτικές διώξεις τις οποίες δεν θα επιτρέψει, όπως λέει, το κόμμα του. Με άλλα λόγια, ο Γεωργιάδης θεωρεί πως κακώς η Δικαιοσύνη ελέγχει και διώκει επτά πρόσωπα τα οποία είχαν σχέσεις μαζί του.

Φαίνεται τελικά πως πράγματι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αγαπάει τη Δικαιοσύνη με προϋποθέσεις. Όταν ζορίζεται από δημοσιεύματα και αποκαλύψεις, την επικαλείται ώστε να αποφύγει τις απαντήσεις. Όταν αντιθέτως η Δικαιοσύνη ερευνά εκείνον και τις δραστηριότητές του, κάνει λόγο για σκευωρίες αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

koutipandoras.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί