Ένταση στη δίκη για θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη: «Παρκάρατε το παιδί στο ράντσο και πέθανε»!

Συνεχίστηκε και σήμερα, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης η εκδίκαση της υπόθεσης για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη στο Ρέθυμνο το 2011.

Η σημερινή διαδικασία πάντως σημαδεύτηκε από ένταση εκτός της αιθούσης, την στιγμή που έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας κ. Πάνος Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου που κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης δέχθηκε την λεκτική επίθεση συγγενών της άτυχης 16χρονης, οι οποίοι τον κατηγόρησαν πως ήρθε να υπερασπιστεί τους κατηγορούμενους συναδέλφους του χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς είχε συμβεί την μοιραία εκείνη νύχτα.

Μάλιστα οι συγγενείς της Στέλλας ρωτούσαν τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, για ποιο λόγο ήρθε σήμερα για να καταθέσει στην συγκεκριμένη δίκη, λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Το παρκάρατε στο ράντσο και πέθανε».

Από την πλευρά του ο κ. Παναγόπουλος στις δηλώσεις του είπε πως τα τελευταία δύο – τρία χρόνια βλέπουμε να υπάρχει σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, μια βιομηχανία διώξεων σε βάρος γιατρών, για ιατρικά συμβάντα που συμβαίνουν κατά την διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων των γιατρών.

Σημείωσε δε μάλιστα πως «είμαστε οι πρώτοι που ζητάμε αμείλικτη τιμωρία κάποιων λίγων που εκβιάζουν και απαιτούν να χρηματίζονται από τους ασθενείς.» Τόνισε επίσης πως τέτοιες περιπτώσεις με ευθύνη της πολιτείας πέφτουν στα μαλακά.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται.

Zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί