To οικονομικό κέντρο του Λονδίνου θα λειτουργεί με 100% ανανεώσιμη ενέργεια έως τον Οκτώβριο

Το οικονομικό και ιστορικό κέντρο του Λονδίνου θα μεταβεί σύντομα σε 100% καθαρή ενέργεια. Από τον Οκτώβριο του 2018, ο Δήμος της Πόλης του Λονδίνου θα καλύπτει όλες τις ενεργειακές ανάγκες του από ανανεώσιμες πηγές, εγκαθιστώντας ηλιακούς συλλέκτες στα τοπικά κτίρια, επενδύοντας σε μεγαλύτερα ηλιακά και αιολικά έργα και αγοράζοντας καθαρή ενέργεια από το δίκτυο.

Αν και πλέον είναι λίγο μεγαλύτερης έκτασης από ένα τετραγωνικό μίλι, όπως ήταν γνωστό παλαιότερα, το «City of London» είναι ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο για τη Βρετανία και τον κόσμο. Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι το Λονδίνο προτίθεται να αναλάβει ισχυρή δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Για τη μετατροπή του ενεργειακού συστήματος της περιοχής θα συνεργαστούν φορείς από διάφορες περιοχές του Λονδίνου, όπως σχολεία, κοινωνικές κατοικίες, αγορές και θα αξιοποιηθούν περίπου 11.000 στρέμματα πράσινου χώρου, όπου θα εγκατασταθούν έργα ανανεώσιμης ενέργειας.

«Η προμήθεια 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα κάνει το Λονδίνο πιο καθαρό και πιο πράσινο, μειώνοντας την εξάρτησή μας από το δίκτυο, και επιτυγχάνοντας ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα για μερικά από τα κτίριά μας», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής και Πόρων της Πόλης του Λονδίνου, Κάθριν ΜακΓκίνες. «Εξετάζουμε πάντα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου μας και ελπίζουμε ότι μπορούμε να είμαστε ένας φάρος για άλλους οργανισμούς, ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας», πρόσθεσε.

Η Πόλη του Λονδίνου είναι ένας από τους πολλούς δήμους σε όλο τον κόσμο που επιταχύνουν την εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί στη Συμφωνία του Παρισίου, ακόμη και όταν οι εθνικές κυβερνήσεις αργούν να τηρήσουν τις κλιματικές δεσμεύσεις τους.

naftemporiki

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί