Με επιτυχία η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ Ηρακλείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Ηρακλείου το Σάββατο 16 Ιούνη με ομιλητή τον Θ. Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

   Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυπληθής αντιπροσωπεία των πακιστανών εργατών γης στο νομό Ηρακλείου και αντιπροσωπεία της αλβανικής κοινότητας Ηρακλείου. Και οι δύο αντιπροσωπείες απεύθυναν χαιρετισμό.

Ο εκπρόσωπος των πακιστανών εργατών γης σημείωσε στο χαιρετισμό του: «Ήρθαμε εδώ σήμερα μετά από την πρόσκληση που μας απεύθυνε η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ και ευχαριστούμε για αυτό. Οι Έλληνες και οι πρόσφυγες-μετανάστες εργάτες έχουμε κοινό εχθρό: το σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Ξέρουμε πως μπορούμε να εμπιστευτούμε το ΚΚΕ, το κόμμα των εργατών.  Ξέρουμε ότι το ΚΚΕ θα είναι δίπλα μας στον αγώνα για τα προβλήματά μας. Θα είμαστε κι εμείς δίπλα σας στην οργάνωση της κοινής πάλης Ελλήνων και μεταναστών εργατών ενάντια στον πόλεμο, στην φτώχεια και την εκμετάλλευση».

Ενώ το μέλος του ΔΣ της αλβανικής κοινότητας Ηρακλείου Παναγιώτης Μπαλαμπάνης ανέφερε: «Οι λαοί της Ελλάδας και της Αλβανίας γειτονεύουν για εκατοντάδες χρόνια. Ένα παραπάνω σήμερα που συνυπάρχουμε στο ίδιο καμίνι εκεί που ο κοινός εχθρός εκμεταλλεύεται όλους τους εργάτες ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία, χρώμα. Εκεί πραγματικά ως εργάτες καταλαβαίνουμε πως δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Η καλύτερη απάντηση σε όλους όσους σπέρνουν τον εθνικισμό και το ρατσισμό είναι η οργάνωση των εργατών κάνοντας πράξη το σύνθημα “προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε”».

 

Αμέσως μετά ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Γιορτάζουμε την συγκλονιστική 100χρονη πορεία του ΚΚΕ και συνεχίζουμε στον νέο αιώνα παραμένοντας αμετακίνητοι στο στόχο μας, γιατί το καινούργιο, το νέο, το σύγχρονο είναι η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ο σοσιαλισμός.

Ότι θετικό έζησε ο λαός στο τόπο μας τα κατέκτησε με σκληρούς αγώνες και με το ΚΚΕ στη πρώτη γραμμή, δίνοντας μέσα στη πάλη χιλιάδες από τα καλύτερα παιδιά του, δημιουργώντας πρότυπα στάσης ζωής, καλλιεργώντας στη πράξη το μαζικό ηρωισμό.

Προχωράμε, με πυξίδα και σχέδιο, στοχεύοντας σωστά την εξουσία του κεφαλαίου. Η σημερινή πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στο δρόμο της αντίστασης και της αντεπίθεσης, για την εργατική εξουσία.

Τα μέλη, οι φίλοι του ΚΚΕ θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό για να γίνει υπόθεση της ίδιας της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού, η οργάνωση, η υπεράσπιση και διεκδίκηση δικαιωμάτων, κόντρα σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις,  για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

(…)Παρά τις όποιες επιφυλάξεις μπορεί να έχει κάποιος, το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει όσους καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση δε πάει άλλο, όσους  έχουν διάθεση να σταθούν στα πόδια τους, να αντιπαλέψουν τη μοιρολατρία, τις μειωμένες απαιτήσεις από τη ζωή.  

Η δύναμη που έχει αποδείξει στη πράξη κι όχι στα λόγια, ότι αποτελεί σταθερό στήριγμα στη πάλη του λαού, ενάντια στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την ανεργία την υποβαθμισμένη ζωή, είναι το ΚΚΕ. 

Γιατί παλεύει από τη πλευρά των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, αυτά υπερασπίζεται παντού και πάντα γιατί έχει γραμμή ρήξης με την καπιταλιστική εκμετάλλευση και εξουσία, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ανταγωνισμούς.   

Γι αυτό και σήμερα βρισκόμαστε στη πρώτη γραμμή της πάλης και της αντιπαράθεσης με την εκμεταλλευτική στρατηγική του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων, που πλασάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ως εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο,  ευρωπαϊκή κανονικότητα και συμπληρώνεται με την εμπλοκή τους στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς για να επεκτείνουν τις μπίζνες τους, μέσα από τους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Για να μην περάσει η επιχείρηση υποταγής και συμπόρευσης του λαού με τις επιδιώξεις της αστικής τάξης, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων. Τη φασιστική δημαγωγία της ΧΑ, που όπως είδαμε έχει τακτική κάλυψης, ενώ η δική και η προσχηματική αντιμετώπιση καλά κρατεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε και στηρίχθηκε από επιχειρηματικούς ομίλους για την ικανότητά του να χειραγωγεί λαϊκές δυνάμεις, να βαφτίζει το κρέας – ψάρι και για να βγάλει τη βρώμικη δουλειά. Ξεπέρασε βέβαια κάθε προσδοκία. Η ΝΔ με διάφορους καιροσκοπισμούς προσπαθεί να αντιμετωπίσει ότι της πήρε τη μπουκιά από το στόμα.

Είναι πραγματικά το πιο γρήγορο και μάλιστα διπλό πιστόλι. Μέσα σε λίγες μέρες με φοβερή προσήλωση και χωρίς κανέναν ενδοιασμό θωρακίζει, διασφαλίζει την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου για τα επόμενα χρόνια και μέσα στη χώρα και για τις μπίζνες του έξω από αυτήν.

Αυτό είναι και το «νήμα» που συνδέει το τσάκισμα των μισθών, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του λαού, το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, με τις κάθε είδους διευκολύνσεις που παρέχει η κυβέρνηση στο πολεμικό σχέδιο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με τη συμφωνία –  «συστατική επιστολή» για ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Πριν δυο βδομάδες από το συνέδριο του ΣΕΒ που έπαιρνε παραγγελίες,  ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση πασχίζει για λύση του Σκοπιανού, δηλαδή την ένταξη του στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ ώστε να αποκατασταθεί «η πρωταγωνιστική θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια».

Ακριβώς αυτό είναι η «γεωστρατηγική αναβάθμιση», που η κυβέρνηση έχει κάνει σημαία της: Η συμμετοχή του ελληνικού κεφαλαίου στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

(….)Στα παζάρια που διεξάγονται στην περιοχή με επίκεντρο νέα πεδία κερδοφορίας, νέες αγορές, τις πρώτες ύλες, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, τους ενεργειακούς δρόμους, της μεταφοράς εμπορευμάτων, γεωπολιτικό έλεγχο. Ο σχεδιασμός για μπουν τα δυτικά Βαλκάνια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, η ΠΓΔΜ, η Σερβία,  η Αλβανία, είναι σχεδιασμός κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης ΗΠΑ και ΕΕ με τη Ρωσία και με το σχεδιασμό της Κίνας, «το δρόμο του μεταξιού».

Είναι μέρος του πολεμικού σχεδιασμού, προετοιμασία του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία κι όπου η Ελλάδα όπως έχει δηλώσει ο Αμερικάνος πρέσβης έχει το ρόλο γεωπολιτικού μεντεσέ.

Από πού κι ως που τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι σχέδια ειρήνης κι ασφάλειας;

Το ΝΑΤΟ είναι πολεμική μηχανή. Ανοίγει ή κλείνει το δρόμο στις μεγάλες μπίζνες μονοπωλίων. Δεν υπάρχει ήπειρος που δεν την έχει βομβαρδίσει.  ΝΑΤΟ και ΕΕ μακέλεψαν τους λαούς των Βαλκανίων τη δεκαετία του 90.

ΝΑΤΟ σημαίνει βάσεις και πόλεμοι. Αλλαγές συνόρων. Αξιοποίηση και δημιουργία μειονοτικών ζητημάτων, εθνικισμών, αλυτρωτισμών. Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων. Σημαίνει διαιρεί, σφάζε και βασίλευε. ΝΑΤΟ και ΕΕ σημαίνει διχοτόμηση της Κύπρου.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα για τι είδους σχέσεις αναπτύσσονται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.»

Για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ ανέφερε:

«Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ, τονίσαμε απ΄την αρχή, απ΄την πρώτη στιγμή, δε λύνει κανένα πρόβλημα. Περιπλέκει επικίνδυνα την κατάσταση.

Είναι σε βάρος του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της περιοχής. Το μόνο ζήτημα που «λύνει» είναι η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, βάζοντας τους λαούς πιο βαθιά στο άρμα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κι ανταγωνισμών επομένως σε νέους κινδύνους, σε νέες περιπέτειες.

Η συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ θα έχει συνέπειες για τους λαούς. Γιατί έτσι οξύνονται παραπέρα οι αντιπαραθέσεις με τη Ρωσία. Γιατί μπροστά στην επιδίωξη να μπουν στο ΝΑΤΟ, πάνε σε δεύτερη μοίρα, τα ουσιαστικά ζητήματα, το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, οι αλυτρωτικές θέσεις και επιδιώξεις.

Η ένταξη στο ΝΑΤΟ, δεν τις αμβλύνει αυτές τις αντιθέσεις, τις οξύνει. Για όλα αυτά δεν μιλάει κανείς. Ούτε οι υπερπατριώτες κάθε λογής.  Ούτε οι κοσμοπολιτες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε η ΝΔ που το παίζει διπλό ταμπλό. Ενώ είναι με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για καιροσκοπικούς λόγους, παίζει με τις αντιθέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ,  επειδή έχει το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές.

Η συμφωνία περιπλέκει τα πράγματα γιατί διατηρεί τις θέσεις περί «Μακεδόνα πολίτη» και «Μακεδονικής γλώσσας», που αποτελούν το «σπέρμα του αλυτρωτισμού».

Το ΚΚΕ στέκεται στο ζήτημα από θέσεις αρχών. Τουλάχιστον απ΄το 1992, έχει ξεκάθαρη θέση, όταν όλοι οι άλλοι, όλοι μαζί έτρεχαν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Από τότε όπως και τώρα λέει ότι το κύριο δεν είναι το όνομα, γιατί τέτοιο μπορεί να βρεθεί όπως και βρέθηκε, όμως αυτό σήμερα χρησιμοποιείτε  για να προχωρήσουν επικίνδυνοι σχεδιασμοί, είναι εργαλείο προώθησής τους.

(…) Το ΚΚΕ είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ενάντια στους εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς. Υπέρ της φιλίας και συνεργασίας των λαών, που δεν διασφαλίζεται με τη συμφωνία για το όνομα. Καλεί το λαό μας και τους λαούς της περιοχής να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τη κοινή πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, του εθνικισμού, κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.»

 

Για τα νέα μέτρα και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τόνισε:

«(..) Ο πρωθυπουργός προχθές μέσα στη βουλή ξεσπάθωσε λέγοντας ότι είναι η τελευταία φορά, τα τελευταία μέτρα, το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης.

Κι αυτά τα έλεγε την ώρα που με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2019 -2022 δεσμεύονται ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν. Όταν και οι ίδιοι παραδέχονται ότι η εποπτεία από την ΕΕ είναι μόνιμη, οι έλεγχοι το ίδιο.  Όταν στην αστική τάξη και στους συμμάχους της, υπόσχονται ότι θα συνεχισθούν οι «μεταρρυθμίσεις».

Γι΄ αυτό άλλωστε καβγαδίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για το ποιος είναι περισσότερο ικανός να κάνει και ποιες «μεταρρυθμίσεις», για να διαχειριστεί την ανάπτυξη.

Το πολυνομοσχέδιο της 4ης αξιολόγησης και το μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε προχθές, είναι αποκαλυπτικό για το ποια είναι η πολυδιαφημισμένη «καθαρή» έξοδος από τα μνημόνια, η μετά τα μνημόνιο εποχή, δήθεν η δίκαιη ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο διατηρεί και βαθαίνει το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και το επεκτείνει με νέα αντιλαϊκά μέτρα,  με νέες περικοπές συντάξεων, νέες αυξήσεις φόρων, νέες θηλιές κι εκβιασμούς στη λαϊκή κατοικία, με νέες ιδιωτικοποιήσεις, με νέους μποναμάδες στην εργοδοσία.

Η κόκκινη γραμμή που διαπερνάει την πολιτική της, είναι η με κάθε τρόπο στήριξη των αναγκών και των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι αυτό διεκδικεί και μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Για να διοχετεύει ό,τι περισσεύει στα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων.

Για αυτό και δεν περισσεύουν για τις πραγματικές  λαϊκές ανάγκες, για βασικά ζητήματα, όπως η υγεία. Για να αντιμετωπιστεί πχ η απαράδεκτη κατάσταση στα νοσοκομεία, όπως και στο νοσοκομείο Ηρακλείου με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τους πετσοκομμένους μισθούς, την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών. Με τις αυξανόμενες πληρωμές, την ταλαιπωρία και τις ουρές για τους ασθενείς, με τις πολύμηνες αναμονές για εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις σε βάρος της υγείας τους.

(…) Η κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης, της λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, το να θεωρείτε η υγεία κόστος παραμένει και στη μετά το μνημόνιο εποχή.

Τα αντίμετρα είναι προέκταση της αντιλαϊκής πολιτικής, στη λογική παίρνω 10 και επιστρέφω 1 κι αυτό το παίρνω από τους λιγότερο φτωχούς για να το δώσω στους φτωχότερους.»

 

Για την ανάπτυξη στον κλάδο του τουρισμού προς όφελος των μεγαλοξενοδόχων σημείωσε:

«(….)Κανένας  δε αμφισβητεί ότι υπάρχει ανάπτυξη στο κλάδο του Τουρισμού και ιδιαίτερα στη Κρήτη . Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει  ότι αυτά τα χρόνια υπάρχει τεράστια αύξηση στα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων.

Αν κάτσει όμως κάποιος και κάνει το λογαριασμό για τους Ηρακλειώτες που δουλεύουν όλα αυτά τα χρόνια στα Ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, τι τελικά κέρδισαν από αυτή την ανάπτυξη θα δει ότι όχι μόνο δε κέρδισαν αλλά τους έκλεψαν ακόμα περισσότερα. Δουλεύουν ακόμα περισσότερο χωρίς 8ωρο, χωρίς ρεπό, και στη καλύτερη περίπτωση 6 μήνες το χρόνο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με αποκορύφωμα τις επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που δήλωσε την αυτοδιάλυση της για να ξεμπερδέψει με τη  κλαδική σύμβαση. Ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν την άθλια τακτική των Ενώσεων Προσώπων για να φτάσουν τους μισθούς στα 586 έχοντας τη στήριξη της κυβέρνησης και των εργοδοτικών συνδικαλιστών. Ήταν από τους πρώτους που αξιοποίησαν τα λεγόμενα προγράμματα voucher ,τη μαθητεία αντικαθιστώντας τη πλήρη και σταθερή απασχόληση με τζάμπα εργασία χωρίς δικαιώματα.

Την ίδια στιγμή ο καθορισμός των λεγόμενων «τουριστικών περιοχών» αποτελεί το δούρειο ίππο για την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων στο σύνολο της περιφέρειας, που μαζί με τη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σμπαραλιάζει την οικογενειακή, κοινωνική και προσωπική ζωή των εργαζομένων, αφού τους ξεζουμίζουν.

Δίνει ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια σε μεγαλέμπορους, μονοπώλια να πνίξουν τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες κι εμπόρους, που δουλεύουν νύχτα με νύχτα για να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό και στην φοροαφαίμαξη από την κυβέρνηση, τα χρέη.  

Το ποιο επικίνδυνο και το πιο αισχρό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι προσπαθεί να «μπολιάσει» στη συνείδηση του λαού, ότι κανονικότητα στη ζωή του είναι να ζει με μισή δουλειά, με μισό μισθό, με μόνιμη ανασφάλεια, σε καθεστώς παρατεταμένης ανεργίας. Να ζει με επιδόματα φτώχιας σε συνθήκες εξαθλίωσης. Να συμβιβάζεται με το καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης, δουλειάς χωρίς δικαιώματα.»

 

     

     Ολοκληρώνοντας την ομιλία το μέλος του ΠΓ κάλεσε:

«(..) Με σύνθημα “μπροστά οι δικές μας ανάγκες” να δοθεί αγωνιστική συνέχεια, να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία -κυβέρνηση – ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.

Τίποτε δεν πρόκειται να χαριστεί στο λαό, ακόμη και στις συνθήκες μιας κάποιας  καπιταλιστικής ανάκαμψης. Ο λαός με τη πάλη, με τη δύναμη του δίκιου και της οργάνωσης θα τα επιβάλει.

Με δυνατό εργατικό κίνημα. Με κοινωνική συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια, την εξουσία τους. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή

Σε αυτή την αναμέτρηση μπορούν να έχουν σημαντική συμβολή οι εργαζόμενοι από άλλες χώρες που βρέθηκαν στη χώρα μας, στη Κρήτη. Η παρουσία τους σήμερα εδώ, είναι ελπιδοφόρα, μπορεί να δώσει νέα δύναμη στη προσπάθεια να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, οι Έλληνες και αλλοδαποί εργαζόμενοι,  για να βγάλουμε από τη μέση τις αιτίες για τα βάσανα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εμείς και οι οικογένειές μας.

(…) Για να δυναμώσουμε μαζί τον αγώνα ενάντια  στην εκμετάλλευση που γίνεται όλο και πιο στυγνή, τη τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς,  που διατηρούν και μεγαλώνουν τα προνόμια των λίγων, των αφεντάδων του πλούτου, που τον αρπάζουν από τη δουλειά των πολλών, όλων των εργαζομένων ντόπιων και αλλοδαπών, με τη στήριξη των κυβερνήσεων τους.

Για να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και   πολέμους των χωρών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ που πραγματοποιούνται για να μοιράσουν  οι εκμεταλλευτές τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους της ενέργειας, του εμπορίου, τις αγορές, σπέρνοντας τη φρίκη στους λαούς.  

(…) Μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Μας ενώνει το δικαίωμα να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή, σε μια νέα κοινωνία και στην Ελλάδα και στις πατρίδες σας,   στέλνοντας στον αγύριστο το σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, το καπιταλισμό.

Το σύστημα που σας έδιωξε από τις πατρίδες σας και που στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, δεν μπορεί να εξασφαλίσει αξιοπρεπή ζωή, δουλειά με δικαιώματα, ούτε στους Έλληνες ούτε στους αλλοδαπούς εργαζομένους.

(…)Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ για να περάσουμε στην επίθεση και πάλι.

Δυναμώστε το ΚΚΕ παντού και στα σωματεία, στους συλλόγους και στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν και στις βουλευτικές και στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές.

Ακόμα και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, συμφωνείτε όμως  ότι τα παιδιά μας πρέπει να ζήσουν καλύτερα από μας, θέλετε τα παιδιά σας να ζήσουν σε μια κοινωνία χωρίς ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους.

Γιατί το σύγχρονο το νέο δεν είναι ο καπιταλισμός, ο ιμπεριαλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός.»

   Η βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι με τους Λιάτη Χρήστο, Κλαΐνο Λιάκο, Ζαχαριουδάκη Δημήτρη και Melza Burcu Ince ενώ ενδιάμεσα οι πακιστανικοί εργάτες παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από τη χώρα τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί