Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στις Πρέσπες – Δώδεκα τραυματίες

Σοβαρά επεισόδια έχουν λάβει χώρα εδώ και έξι ώρες στις Πρέσπες, τα οποία συνεχίστηκαν παρά την ολοκλήρωση της συνάντησης και συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών ηγεσιών των δύο χωρών.

Οι καμπάνες στην περιοχή χτυπούν πένθιμα ενώ διαδηλωτές που μετέβησαν στην περιοχή από διάφορα σημεία της Μακεδονίας και της χώρας ήρθαν σε σύγκρουση με τις δυνάμεις τω ΜΑΤ, όταν επιχείρησαν να διασπάσουν τον φραγμό της Αστυνομίας.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, ρίψη αντικειμένων από τους διαδηλωτές προς αστυνομικούς που με την σειρά τους απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια έχουν δείξει να περιορίζονται και να αναζοπυρώνονται σε πολλές χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών, ενώ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα δείχνουν να βρίσκονται σε ύφεση.

Από αυτά έχουν καταγραφεί έως τώρα 12 τραυματίες, εκ των οποίων έξι αστυνομικοί και έξι πολίτες. Από τους πολίτες τρεις έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Καστοριάς και τρεις στο Νοσοκομείο της Φλώρινας, στην πλειοψηφία τους με κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ έως τώρα για κανέναν τραυματία δεν έχει χαρακτηριστεί σοβαρή η κατάστασή του τραυματισμού του.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν γίνει τυχόν προσαγωγές ή συλλήψεις από το σημείο των επεισοδίων.

news247.gr

Δείτε επίσης:

Εκρηκτική η κατάσταση στο Πισοδέρι – Πληροφορίες για οκτώ τραυματίες (Βίντεο & φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί