Κοτζιάς: Πατριωτική η συμφωνία – Κανείς δεν θέλει περισσότερο από εμάς τη λύση του Σκοπιανού

“Κανείς άλλος δεν θέλει λύση στο Σκοπιανό περισσότερο από εμάς”, επισήμανε στη Βουλή ο Νίκος Κοτζιάς στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως πρόκειται για “πατριωτική” συμφωνία, προτρέποντας: “Να πάψουμε να είμαστε φυλακισμένοι της ιστορίας”.

Εξήγησε μάλιστα πως αντίθετα με τον εθνικισμό, ο πατριωτισμός καμαρώνει, αγαπάει τα πάτρια εδάφη, τις πάτριες παραδόσεις. “Είναι μικρό πράγμα η χώρα να αλλάζει το όνομα και το σύνταγμά της; Και εμείς μετά θα επικυρώσουμε”, αναρωτήθηκε ο κ. Κοτζιάς απευθυνόμενος στη ΝΔ.

“Έχετε κάνει ποτέ σοβαρές διαπραγματεύσεις; Η μόνη σοβαρή είναι η διαπραγμάτευση-πακέτο, όπου θα δώσεις αυτό που θέλει ο άλλος, και θα σου δώσει ό,τι θες. Στηρίζουμε τη διαπραγμάτευση σε αυτό που βρίσκουμε μπροστά μας”, συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Κοτζιάς στη συνέχεια ανέφερε: “Ακούω τον Ιβάνοφ, το VMRO να λένε ότι μας παραδίδουν τα πάντα. Πώς γίνεται και εμείς να παραδίδουμε τα πάντα και αυτοί να μας παραδίδουν τα πάντα;”

Όπως σημείωσε, η χώρα χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα: σε αυτούς που θέλουν λύση, και σε αυτούς που έχουν δημιουργήσει όλα τα προβλήματα. “Είστε οπαδοί της αδράνειας και της εκκρεμότητας. Η διεθνής συμφωνία είναι πρόοδος”, είπε προς τη Νέα Δημοκρατία.

“Η ΝΔ κυβέρνησε 10 χρόνια με επτά υπουργούς και ακόμα και σήμερα δεν κατάλαβα τη θέση της. Υπάρχουν στιγμές καλής διπλωματίας αλλά και κακής, όπως τα επτά χρόνια διαπραγματεύσεων”, σημείωσε.

topontiki.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί