Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους- Ανάμεσα στα μέλη της κρατούμενος σε φυλακή της Κρήτης

Εξαρθρώθηκε σήμερα (16.06.2018) εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας προέβαιναν στην εξαπάτηση κυρίως ηλικιωμένων ατόμων μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποκομίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας επετεύχθη μετά από συνδυαστική και μεθοδευμένη αστυνομική έρευνα καθώς και αναλυτική διερεύνηση των υποθέσεων, αξιοποίηση στοιχείων και προανακριτικών δεδομένων από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με άλλες Αστυνομικές Υπηρεσίες ανά την επικράτεια. Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ακόμα (10) ημεδαπών (6 άνδρες και 4 γυναίκες) ηλικίας από 19 έως 55 ετών, ανάμεσα τους και  41 έγκλειστος σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κρήτης, ο οποίος και συνελήφθη. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά είκοσι (20) περιπτώσεις απάτης, σε διάφορες περιοχές τη Ελληνικής επικράτειας.

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τον Ιούνιο 2017, συνέστησαν εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση και ενεργώντας από κοινού, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, προέβαιναν στην εξαπάτηση πολιτών σε διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα της Χώρας, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης της ομάδας, προέκυψε ότι  ο 41χρονος, έχοντας στην κατοχή του τα απαιτούμενα στοιχεία ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει με τους παθόντες, είχε αναλάβει την προσέγγιση αυτών μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και προσποιούμενος διευθυντικό ή άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος υποκαταστημάτων εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, συνήθως του τόπου διαμονής των παθόντων, παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά και τους έπειθε να καταβάλουν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά, δια μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων στους υπόλοιπους εννέα δράστες.

Το συνολικό ύψος του παράνομου περιουσιακού οφέλους από την δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 82.000 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων για να διακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί