Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης

Συνελήφθη ο βουλευτής της ΧΑ Κώστας Μπαρμπαρούσης, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του στη Βουλή.Νωρίτερα, παραγγελία να ερευνηθεί εάν ο βουλευτής έχει διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.Στην γραπτή παραγγελία του ο κ.Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ.Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινούνται αυτοβούλως.

Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος έθεσε τον βουλευτή εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, ενώ ο βουλευτής με έγγραφη δήλωσή του ανακάλεσε τις δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για «αυθόρμητες δηλώσεις που έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας».

Το περιστατικό

Νωρίτερα, ως γνωστόν, ο βουλευτής κατά την ομιλία του, ζήτησε από τις Ένοπλες Δυνάμεις να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας, λόγω της συμφωνίας στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ. Φώναξε μάλιστα «τα κεφάλια τους στις Πρέσπες».

Αμέσως πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής. Κατήγγειλε τον βουλευτή για ευθεία πρόσκληση σε πραξικόπημα και συγκάλεσε εκτάκτως τη διάσκεψη των Προέδρων. Λίγο αργότερα ο Νίκος Βούτσης εισηγήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής (και έγινε γνωστό) να μη μιλήσει κανείς από τους βουλευτές της ΧΑ μέχρι τη λήξη της συζήτησης επί της πρότασης μομφής.

«Πρέπει να σταλθεί ένα μήνυμα ενότητας, δημοκρατίας και ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και ένα μήνυμα καταδίκης των φασιστών και των πατριδοκάπηλων», τόνισε. Εκτίμησε πως ό,τι έγινε ήταν προσχεδιασμένο και γι’ αυτό, είπε, πρέπει να μπει ένα τέρμα.

Λίγη ώρα αργότερα ο Πάνος Καμμένος ως πολιτικός προϊστάμενος του στρατεύματος μίλησε στη Βουλή και κατήγγειλε τα όσα έγιναν. Διαπράχθηκε ποινικό αδίκημα αλλά και βαριά προσβολή προς τις Ενοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη της οποίας ορκίζονται στο Σύνταγμα της Χώρας. Τέτοιου είδους κινήσεις στο παρελθόν οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους, συμπλήρωσε.

Ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του βουλευτή και του κόμματος της Χρυσής Αυγής για εσχάτη προδοσία και κάλεσε τη Βουλή να άρει τη βουλευτική ασυλία.

Ηδη έχει κινητοποιηθεί η Δικαιοσύνη καθώς Π. Καμμένος και Φ. Κουβέλης προσκόμισαν βίντεο και επικυρωμένα πρακτικά της ομιλίας Μπαρμπαρούση στη Βουλή στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρή. Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδό τους από τον Άρειο Πάγο καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις στον βουλευτή της ΧΑ, επισημαίνοντας ότι ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση έδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας και σχετικά δημοσιεύματα.

 

Ανακάλεσε ο Μπαρμπαρούσης

Μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΑ ο βουλευτής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακαλεί τις δηλώσεις του και τονίζει ότι παραμένει προσηλωμένος στη συνταγματική νομιμότητα.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση

 

ΣΥΡΙΖΑ: Προσχηματική η διαγραφή Μπαρμπαρούση από τη ΧΑ

Η διαγραφή του Κ. Μπαρμπαρούση από την Κοινοβουλευτική Ομάδας της Χρυσής Αυγής, δεν πιστοποιεί παρά τον φαρισαϊσμό και τη δειλία της νεοναζιστικής συμμορίας, μπροστά στις συνέπειες των πράξεών της, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, «ο Κ. Μπαρμπαρούσης προέβη στην εγκληματική πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, ως βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, με προφανή εντολή του αρχηγού της, και καταχειροκροτούμενος από το σύνολο των βουλευτών της.

Ως εκ τούτου οι ευθύνες, πολιτικές και κυρίως ποινικές, βαραίνουν το κόμμα στο οποίο εξακολουθεί να ανήκει, έστω κι αν εκ των υστέρων οι αγκυλωτοί σύντροφοί του δεν διστάζουν να τον αποκηρύσσουν, όπως έπραξαν με τον δολοφόνο του Π. Φύσσα, Ρουπακιά.

Όπως παραμένουν και οι ευθύνες όλων εκείνων στη ΝΔ, που άνοιξαν, με το διχαστικό τους λόγο, τον ασκό του Αιόλου, και έστρωσαν τον δρόμο στο θράσος των νεοναζί», καταλήγει η ανακοίνωση.

euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί