Ο Ρονάλντο κράτησε μόνος του την Ισπανία (Βίντεο)

Ηταν απλά και χωρίς καμία υπερβολή ένα από τα καλύτερα ματς που έχουν γίνει ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ισπανία είχε ομαδική ποιότητα και έναν killer Ντιέγο Κόστα στην επίθεση, όμως η Πορτογαλία τον κορυφαίο σκόρερ ever, Κριστιάνο Ρονάλντο. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν τα πήγε καλά αμυντικά καθώς δέχθηκε τρία γκολ, όμως κατάφερε να στερήσει τη νίκη από την La Roja και να δώσει την πρωτιά στον όμιλο στο… Ιράν. Ο CR7 έκανε το τελικό 3-3 με εκπληκτικό φάουλ που ήταν το πρώτο σε 45 προσπάθειες, τιμώρησε έτσι την Ισπανία για το πρόστιμο των 19 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή και έγινε ο γηραιότερος που κάνει χατ-τρικ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πιο δυνατά δεν γινόταν να ξεκινήσει το ματς. Στο 4′ ο Ρονάλντο με step-overs ξεγέλασε τον Νάτσο και πήρε πέναλτι, στην εκτέλεση έστειλε τον Ντε Χέα από την άλλη πλευρά και έκανε το 1-0 σκοράροντας σε 4ο Mundial και σε 8η σερί μεγάλη διοργάνωση. Η Ισπανία αντέδρασε αμέσως με κατοχή και μεταφορά του παιχνιδιού στο μισό γήπεδο και στο 10′ το βολέ του Νταβίδ Σίλβα πέρασε έξω. Το ανέβασμα της La Roja έδωσε χώρο στην ομάδα του Σάντος για κόντρα όμως σε δύο περιπτώσεις ο Γκουέντες δεν ήταν αποφασιστικός και τελικά η Ισπανία ισοφάρισε στο 24′ όταν ο Ντιέγο Κόστα έκανε φάουλ στον Πέπε και στη συνέχεια της φάσης έκανε τρομερό σλάλομ και διαγώνιο σουτ για το 1-1 το οποίο ίσχυσε παρά τη χρήση VAR και την αντικανονική ενέργεια του φορ της Ατλέτικο.

Στο 26′ η ομάδα του Ιέρο βρέθηκε κοντά στο να πάρει προβάδισμα αλλά το σουτ του Ισκο τράνταξε το οριζόντιο και η μπάλα έσκασε ακριβώς πάνω στη γραμμή και στο 35′ ύστερα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια το αριστερό του Ινιέστα πέρασε μόλις έξω. Κόντρα στη ροή του αγώνα στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Γκουέντες καθυστέρησε για ακόμα μια φορά αλλά ο Κριστιάνο καθόλου και με δυνατό αριστερό στάθηκε τυχερός καθώς ο Ντε Χέα έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του για να κλείσει το πρώτο μέρος με 2-1.

Η Φούρια Ρόχα μπήκε με πολλή φούρια στην επανάληψη. Στο 55′ ύστερα από άριστα δουλεμένη κομπίνα ο Σίλβα εκτέλεσε, ο Μπουσκέτς πήρε την κεφαλιά και ο Ντιέγο στην κενή εστία έκανε το 2-2 και μόλις τρία λεπτά αργότερα με άπιαστο σουτ εκτός περιοχής δοκάρι δοκάρι και μέσα ο Νάτσο πάτσισε για το πέναλτι που έκανε στο πρώτο μέρος για το 3-2 υπέρ της ομάδας του Φερνάντο Ιέρο. Στη συνέχεια η Ισπανία είχε τον πλήρη έλεγχο και εκμεταλλευόμενη τα χαρακτηριστικά των playmakers που είχε στο γήπεδο κράτησε μπάλα και έσπασε τα νεύρα στους Πορτογάλους που όμως είχαν τον τρόπο να κάνουν τη ζημιά στο φινάλε. Στο 88′ ο Πικέ έκανε το φάουλ και ο Ρονάλντο με φανταστική εκτέλεση έξω από το τείχος τον τιμώρησε γράφοντας το τελικό 3-3 και στη συνέχεια είχε κεφαλιά άουτ για να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Σοάρες, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μουτίνιο, Μπρούνο Φερνάντες (69′ Ζοάο Μάριο), Μπερνάρντο Σίλβα (69′ Κουαρέσμα), Γκουέντες (80′ Αντρέ Σίλβα), Ρονάλντο.

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Ράμος, Πικέ, Νάτσο, Αλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Ινιέστα (69′ Τιάγκο Αλκάνταρα), Ισκο, Νταβίδ Σίλβα (86′ Βάθκεθ), Ντιέγο Κόστα (77′ Ιάγο Ασπας).

gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί