Με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης για παιδιά

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη άνοιξε τις πύλες του ανακαινισμένου κτιρίου «Αχτάρικα» στα παιδιά, με μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις που υλοποιήθηκαν τους περασμένους μήνες και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Συγκεκριμένα:  Στο πλαίσιο του προγράμματος «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα», σχεδιασμένου από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, η Βικελαία, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών Ελλάδας, υποδέχτηκε από το Φεβρουάριο ως το Μάιο του 2018 πάνω από 1200 παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών. Στο χώρο του φουαγιέ της Αίθουσας «Θεοτοκόπουλου», στο δεύτερο όροφο της βιβλιοθήκης, οι μικροί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις Μάσκες, τον Φεβρουάριο,  για αγαπημένους και ξένους ποιητές τον Μάρτιο, για το έργο του ζωγράφου Ρενέ Μαγκρίτ τον Απρίλιο, και για την Ευρωπη τον Μάιο.

Επίσης, η Βικελαία δημιούργησε το πρόγραμμα «Λιλιπούτειοι Αναγνώστες», με άξονα τη δουλειά του διάσημου δημιουργού παιδικών βιβλίων  Eric Carle και στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής στα προγράμματά της και σε νήπια. Πάνω από 200 παιδιά προσχολικής ηλικίας επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη με τα σχολεία τους από τον Απρίλιο έως και τον Μάιο. Το πρόγραμμα θα συνεχίσει να υλοποιείται στη βιβλιοθήκη για ένα μήνα κάθε εποχή του χρόνου.

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε», η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, «αδελφοποιήθηκε» με τη Δανιηλίδειο Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης και δέχτηκε σχολεία ακόμα και από απομακρυσμένες περιοχές που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, συγχρόνως με τη βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα αυτό έχει διάρκεια ως τον Απρίλιο του 2019 και αφορά παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού, ενώ ο ήρωας που «υιοθετήθηκε» από τη βιβλιοθήκη μας είναι ο Κρίστοφερ Ρόμπιν .

Οι δράσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα συνεχιστούν στον ίδιο χώρο, στο φουαγιέ του Β΄ ορόφου της βιβλιοθήκης, από το φθινόπωρο 2018.

Πληροφορίες – Υπεύθυνη Παιδικών Δράσεων και Συντονίστρια Προγραμμάτων Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας στο Ηράκλειο Κατερίνα Φραγκάκη.

Τηλέφωνο: 2813409711.

Email: fragkaki-k@heraklion.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί