Αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας αποφάσισε η Ολομέλεια (Βίντεο)

Άμεση ήταν η παρέμβασή του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος ανακοίνωσε πως αφαιρείται από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν ομιλίες κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που έχει καταθέσει η ΝΔ.

Δείτε: Σε πραξικόπημα καλεί η Χρυσή Αυγή!: «Να συλλάβει ο στρατός τον ΠτΔ, τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό των ΑΝΕΛ» (Βίντεο)

O κ. Βούτσης χαρακτήρισε το συμβάν πρωτοφανές, καθώς όπως είπε, ο βουλευτής της Χ.Α. προέβη σε ανοιχτή πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα.

“Οι εκφράσεις αυτές πέραν όλων των άλλων θίγουν και την τιμή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Ταυτόχρονα αποτελούν μια πρόκληση διχασμού, μια πρόκληση προς τη δημοκρατία με ενδεχόμενο πρόκλησης ακραίων στοιχείων για δημιουργία επεισοδίων σε όλη τη χώρα. Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην Ολομέλεια κανείς εκ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είναι εγγεγραμμένοι να μιλήσουν μέχρι τη λήξη της διαδικασίας, να μην έχουν αυτό το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους, διότι πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα προς τον λαό ενότητας, δημοκρατίας και ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και ταυτόχρονα ένα μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών του” είπε ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας πως αφορά στο σύνολο της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής.

“Εισηγούμαι να ληφθεί απόφαση από την Ολομέλεια για τη στέρηση του δικαιώματος της συζήτησης. Δεν θέλω να ξανακούσω αυτή την πρόκληση που είναι σαφές ότι υπήρξε προσχεδιασμένη, συστηματική, διχαστική και έχει να κάνει με το τι θα συμβεί σήμερα και αύριο σε αυτόν τον τόπο. Πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα και την ευθύνη να την αναλάβουμε όλοι μας” πρόσθεσε.

Με την πρόταση του Προέδρου της Βουλής συμφώνησαν όλα τα κόμματα, πλην Χ.Α.

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί