Παραίτηση Καμμένου από την Κυβέρνηση ζητά ο Φίλης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Σκοπιανό τόνισε, φωτογραφίζοντας τον Πάνο Καμμένο, πως «όταν σε ένα κορυφαίο ζήτημα ένας κορυφαίος υπουργός διαφωνεί δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση έχει μία γραμμή, αυτή που υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις. Τότε δεσμεύτηκε στην προσπάθεια για λύση του Σκοπιανού στη βάση σύνθετης ονομασίας», σχολίασε αναφορικά με τη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

«Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι έχουμε μια ιστορική συμφωνία που μόνο καλά θα φέρει για τη χώρα. Το πρώτο θεσμικό ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της για λύση του Σκοπιανού. Θα σχολιάσω τη θέση του κ. Καμμένου τη μέρα της ψηφοφορίας», τόνισε επί του ιδίου θέματος.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα κατάθεσης πρότασης μομφής από τη Νέα Δημοκρατία, ο πρώην υπουργός τόνισε πως «αν ο Κ. Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση μομφής θα είναι σαν μομφή εναντίον του πατέρα του».

Ακόμη, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως διολισθαίνει στον εθνικισμό σε αντίθεση με τον πατέρα του που προσπάθησε να λύσει το ονοματολογικό.

Παράλληλα, τόνισε πως όποια αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνει μετά τις εκλογές. «Χωρίς βιασύνες θα αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα», είπε και ως προς την ψηφοφορία στη Βουλή σημείωσε ότι «δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία. Δεν υπάρχει θέμα συνοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Με το σκοπιανό η ΝΔ στήνει ένα σκληρό πολιτικό παιχνίδι για να επηρεάσει και τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας», εκτίμησε ο βουλευτής.

cnn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί