Εντυπωσιακές εικόνες από νησί της Ελλάδας: Κόβει την ανάσα η καλοκαιρινή καταιγίδα (Βίντεο & φωτο)

Έντονα καιρικά φαινόμενα, σπάνιας δυναμικής για την εποχή που διανύουμε, καταγράφηκαν στην ανατολική Σάμο το απόγευμα της Δευτέρας.

Το ισχυρό σύστημα καταιγίδων, αφού πρώτα οργανώθηκε από την τουρκική ενδοχώρα, πέρασε στο Αιγαίο και επηρέασε το όμορφο νησί της Σάμου με θυελλώδεις ριπαίους άνεμους και ένα εντυπωσιακό σόου κεραυνών.

Το φαινόμενο κατέγραψε, ο φωτογράφος – κυνηγός ατμοσφαιρικών φαινομένων και συνεργάτης του meteo.gr, Μανώλης Θράβαλος.

Η αρχή έγινε με την εμφάνιση ενός εντυπωσιακού shelf cloud πάνω από την πόλη της Σάμου λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, το οποίο συνοδεύτηκε από ιδιαίτερα απότομο άνεμο, που προκάλεσε προβλήματα στην περιοχή, ευτυχώς περιορισμένα. Στη συνέχεια ο κύριος όγκος της καταιγίδας πέρασε από τα στενά της Μυκάλης και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής το νησί, ξεσπώντας τελικά όμως το φορτίο του στις απέναντι τουρκικές ακτές. Το θέαμα συνεχίστηκε για λίγες ώρες ακόμα έως ότου η καταιγίδα διαλύθηκε το ίδιο απότομα όσο είχε σχηματιστεί στην αρχή. 

Το παρακάτω βίντεο είναι ένα timelapse που δείχνει το πέρασμα της καταιγίδας από τα στενά.

      

Συντονιστείτε με την σελίδα Meteographer για περισσότερες φωτογραφίες καιρικών φαινομένων, και στείλτε μας και τις δικές σας για μία ευκαιρία να προβληθούν στην σελίδα ως #MetPOD (Meteography Picture Of the Day).

Facebook.com/Meteographer

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί