“Ένα από τα σημαντικότερα σαμποτάζ του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, το σαμποτάζ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου”

Με αφορμή τα 76 χρόνια από την ιστορική μέρα, σύμβολο Εθνικής Αντίστασης, κατά την οποία ανατινάχθηκε το αεροδρόμιο Ηρακλείου, ο Σωκράτης Βαρδάκης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ξημέρωμα 13η προς 14η Ιουνίου 1942 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, γίνεται ένα από τα σημαντικότερα σαμποτάζ του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου εναντίον των δυνάμεων του Άξονα. Ομάδα έξι κομάντος της «Special Air Service» αποτελούμενη από τον G. Bergé, Lord Jellico, J. Mouhot, Jack Sibard, Pierre Léostic, καθώς και τον κρητικό ανθυπολοχαγό Κώστα Πετράκη, γράφουν ιστορία.

Η ανατίναξη πλήθους αεροσκαφών, αποθηκών και πολεμοφοδίων δεν αποτέλεσε μόνο καίριο στρατηγικό χτύπημα στην επέλαση του Ρόμελ στη Β. Αφρική στην Μέση Ανατολή, αλλά αναπτέρωσε το ηθικό σε ολόκληρη την Ευρώπη αφού απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι η ισχυρή μηχανή του Ναζισμού μπορούσε να λυγίσει από την γενναιότητα και το ατρόμητο πνεύμα των αγωνιστών.

Το θάρρος και την ανδρεία των ηρωικών αυτών στρατιωτικών, τιμούμε σήμερα και κρατάμε ζωντανά στη μνήμη μας και οπλιζόμαστε και εμείς με δύναμη στον αγώνα για την ελευθερία και το δίκαιο των λαών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί