Στο πλευρό των εργαζομένων στην υγεία οι οικοδόμοι

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι συμμετέχει και στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων στην υγεία που διεκδικούν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα.

Δείτε: Παγκρήτια κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων συμμετέχει και στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων στην υγεία που διεκδικούν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα.

Τα τελευταία χρόνια χειροτερεύουν δραματικά οι συνθήκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η νοσοκομειακή περίθαλψη, η πρόνοια, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η πρόληψη.

Ο μειωμένος κρατικός προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία, τον ΕΟΠΠΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία, με φάρμακα και εξετάσεις να έχουν βγει εκτός λίστας, δεν καλύπτονται από τα ταμεία, και η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης  οδήγησε το λαό να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τις ανάγκες του σε φάρμακα και εξετάσεις.

Καθημερινά δίνουμε αγώνα για να κλείσουμε ένα ραντεβού κι αυτό μετά από μήνες, για να χειρουργηθούμε περιμένουμε τις περίφημες λίστες. Αν κάποιος από τις οικογένειες μας νοσηλευθεί θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να υπάρχει κάποιος αποκλειστικός νοσηλευτής γιατί το προσωπικό (παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες) δεν επαρκεί για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες. Αν κάποιος χρειαστεί κρεβάτι ΜΕΘ πρέπει να είναι τυχερός για να υπάρχει κενό.

Τα αποτελέσματα είναι και θα γίνουν πιο τραγικά για τη ζωή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Θα πεθαίνει κόσμος εξ’ αιτίας της βάρβαρης ταξικής πολιτικής για χάρη της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου και της πληρωμής των δανειστών.

Η τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας, στο ΠΕΔΥ, στην Πρόνοια, οι υπέρογκες πληρωμές των ασθενών για φάρμακα και εξετάσεις, η εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στα νοσοκομεία, οφείλονται στο ότι και ο τομέας αυτός προσανατολίζεται στη στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Στο πώς οι εργάτες θα γίνουν ακόμα πιο φτηνοί για το κράτος και την εργοδοσία, πώς θα γίνει ακόμα περισσότερο η Υγεία πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο κ.ο.κ.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων για άλλη μια φορά συμπαρατάσσεται με τα σωματεία της υγείας ώστε η υγεία να γίνει υπόθεση πάλης και αγώνα συνολικά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων συνολικά, να μη θεωρείται υπόθεση των υγειονομικών. Ο αγώνας για την προστασία της υγείας της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών προϋποθέτει την πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου.

 

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14  ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 πμ. ΣΤΗ 7 ΔΥΠΕ (Εσταυρωμένος)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί