Ν. Ηγουμενίδης: Στο στάδιο των υπογραφών από τον ΟΑΕΔ η παραχώρηση στο Δήμο Ηρακλείου χώρου για αθλητικές εγκαταστάσεις

Εποικοδομητική συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα είχε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.

Στη συνάντηση τέθηκαν, μεταξύ άλλων, τόσο ζητήματα που αφορούν στο Νομό Ηρακλείου, όσο και ζητήματα της αρμοδιότητας της διοικήτριας, μεταξύ αυτών τα δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο του ΟΑΕΔ και εργασιακά θέματα και των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Σχετικά με τα ζητήματα του Ν. Ηρακλείου, συζητήθηκε το χρησιδάνειο για την παραχώρηση 5,3 στρεμμάτων από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο Ηρακλείου για την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων. Το ζήτημα αυτό βρίσκεται πλέον στο στάδιο της υπογραφής.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημερώθηκε για την πορεία της παραχώρησης οικοπεδικής έκτασης ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στο Ν. Ηρακλείου, που αποτελεί βασικό αίτημα του σημερινού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης. Η διοίκηση του ΟΑΕΔ εξετάζει θετικά το θέμα, ενώ στη συνάντηση συζητήθηκαν πλευρές της παραχώρησης και η πρόταση του ΟΑΕΔ για παραχώρηση του οικοπέδου με στόχο την ανέγερση των κοινωνικών δομών, υπό τον όρο της στέγασης στο χώρο και υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (που σήμερα νοικιάζουν ακίνητο έναντι μηνιαίου μισθώματος).

Σχετικά με τα δάνεια του ΟΕΚ, ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου, που συμπεριλαμβάνει και διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής για συνολικό χρέος μικρότερο των 6.000€ (αφορά 42.000 από τους 82.000 δανειολήπτες, δηλαδή το 50%), ενώ συζητήθηκαν επίσης και συγκεκριμένες προτάσεις του Νίκου Ηγουμενίδη για την εκκρεμότητα με τα δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο που αφορά χιλιάδες ασφαλισμένους.

Επιπλέον, με αφορμή τα θέματα των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ, έγινε συζήτηση για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και γενικότερα τεχνικής-τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί