Καμμένος: Δεν ψηφίζουμε συμφωνία για το Σκοπιανό

Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε συμφωνία με τον όρο Μακεδονία για το Σκοπιανό διεμήνυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος εκφράζοντας όμως τη στήριξή του στην κυβέρνηση και δηλώνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ότι είναι σε στενή συνεργασία αλλά ότι η θέση του κόμματος δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση.

Έθεσε μάλιστα θέμα αυστηρής κομματικής πειθαρχίας λέγοντας ότι θα διαγραφεί και δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές όποιος υπερψηφίσει τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή.

Κράτησε ακόμη επιφυλάξεις εαν η συμφωνία δεν θα περάσει σε δημοψήφισμα στη γείτονα και στη Βουλή των Σκοπίων.

Κάλεσε επίσης τα άλλα κόμματα και ιδιαίτερα τη Νεα Δημοκρατία να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και ενώ αναμένεται το δεύτερο τηλεφώνημα Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα, το οποίο όπως όλα δείχνουν ενδέχεται να σφραγίσει μία συμφωνία, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δε θα ψηφίσει μία συμφωνία που περιέχει τον όρο Μακεδονία, ό,τι άλλο και να περιλαμβάνει.

Ο κ.Καμμένος πάντως δεν έδειξε να είναι έτοιμος να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, προτάσσοντας την έξοδο από το μνημόνιο. Όπως υπενθύμισε επίκειται η ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο ώστε στις 21 Ιουνίου να ληφθεί η απόφαση για το χρέος και την επόμενη ημέρα μετά το πρόγραμμα και στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα “να βγει από την εποχή των μνημονίων”.

Εξάλλου υπενθύμισε ότι αυτός ήταν και “ένας από τους χίλιους λόγους που αποφασίσαμε να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ”. Εκτίμησε εξάλλου ότι η διαδικασία της κύρωσης είναι μία μακρά διαδικασία που ενδέχεται να κρατήσει και ένα χρόνο.

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί