Κρήτη: Ξήλωσαν με λοστό το παράθυρο του μπάνιου για να μπουν σε σπίτι και άρπαξαν οικογενειακά κειμήλια

Μια καλά σχεδιασμένη διάρρηξη έγινε το Σάββατο το βράδυ στην περιοχή της Καλλιθέας-Κρεμαστών στην Ιεράπετρα, με τους ιδιοκτήτες έκπληκτοι να βλέπουν απ’ τη μια το σπίτι τους άνω κάτω και απ’ την άλλη πολύτιμα κειμήλια να έχουν εξαφανιστεί.

Όλα έγιναν κάποια στιγμή ανάμεσα στις 9 με 12 το βράδυ του Σαββάτου όταν οι δύο γονείς με το ένα τους παιδί έφυγαν από το σπίτι και όταν επέστρεψαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα βρήκαν το σπίτι τους ανάστατο, με ότι βρισκόταν σε ντουλάπια, συρτάρια κλπ να βρίσκεται πεταμένο στο σπίτι.

Ο δράστης ή οι δράστες, πήραν τελικά όλα τα χρυσαφικά που βρήκαν, τα οποία αν και όχι τεράστιας χρηματικής αξίας, ήταν οικογενειακά κειμήλια πολύτιμα στην οικογένεια. Χρήματα δεν βρήκαν για να πάρουν, ενώ πιθανότατα έδρασαν πολύ γρήγορα αφού δεν πήραν και ηλεκτρονικά είδη που υπήρχαν στο σπίτι.

Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο του μπάνιου το οποίο ήταν σε ανάκληση και ήταν επίσης προστατευμένο με σιδεριά, κάτι το οποίο δεν εμπόδισε τους δράστες οι οποίοι το ξήλωσαν πιθανότατα με λοστό, άνοιξαν το παράθυρο και μπήκαν μέσα. Η διαφυγή τους έγινε επίσης βγαίνοντας από άλλο παράθυρο.

Η οικογένεια ενημέρωσε άμεσα το ΑΤ Ιεράπετρας, άνδρες του οποίου βρέθηκαν στο σημείο και κατέγραψαν όσα συνέβησαν. Την επόμενη μέρα βρέθηκαν στο σπίτι και άνδρες της Σήμανσης, για να ερευνήσουν για δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία όμως δεν βρέθηκαν και φαίνεται πως οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει γάντια.

Εκτίμηση της οικογένειας είναι πως οι δράστες παρακολουθούσαν για καιρό το σπίτι, αφού ποτέ δεν έλειπαν όλοι από το σπίτι τις βραδινές ώρες, και όταν αυτό συνέβη έδρασαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί