Κιμ και Τραμπ έφθασαν στη Σιγκαπούρη για την ιστορική συνάντηση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφτασε σήμερα στην Σιγκαπούρη, όπου και θα πραγματοποιηθεί η ιστορική διάσκεψη με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σχετικά με το μέλλον του πυρηνικού οπλοστασίου της Πιονγιάνγκ.

Εκτός του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συνοδεύει στην Σιγκαπούρη κι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, που είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις που διατυπώνει στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Δημοσιογράφος του BBC, εντόπισε τον Μπόλτον να κάθεται σ’ ένα από τα οχήματα της αυτοκινητοπομπής του προέδρου Τραμπ, στην Σιγκαπούρη.


Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε νωρίτερα το πρωί στη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών αυτής της πόλης κράτους με μήνυμά του στο Twitter.

«Καλωσόρισα τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος μόλις έφθασε στη Σιγκαπούρη», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Βιβιάν Μπαλακρισνάν αναρτώντας μια φωτογραφία που τον εικονίζει να κάνει χειραψία με τον Κιμ, ο οποίος φορά γυαλιά κι ένα σκούρο κοστούμι Μάο.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προσγειώθηκε σήμερα στη Σιγκαπούρη πριν από την ιστορική σύνοδο κορυφής με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προγραμματίζει ν’ αναχωρήσει από την Σιγκαπούρη στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με πηγή που εμπλέκεται στον προγραμματισμό της επίσκεψής του, για την διάσκεψη κορυφής που θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το πρόγραμμα της αναχώρησής του έχει σήμερα προσωρινό χαρακτήρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που τήρησε την ανωνυμία της.

Ο Κιμ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τραμπ στις 09:00 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) με κεντρικά θέματα των διαπραγματεύσεων τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, αλλά και την έξοδο της χώρας του από τη διεθνή απομόνωση.

 Η Νότια Κορέα προχώρησε στην αποστολή υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας στην Σιγκαπούρη

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν, έστειλε τον αναπληρωτή διευθυντή του προεδρικού γραφείου εθνικής ασφάλειας, Ναμ Γκουάν-πιο, αλλά κι άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους στην Σιγκαπούρη, για την διεξαγωγή της ιστορικής διάσκεψης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του προεδρικού γραφείου στην Σεούλ, που δημοσίευσε η εφημερίδα “Korea Herald” ένα ταξίδι του Νοτιοκορεάτη προέδρου στην Σιγκαπούρη, ήταν απίθανο να συμβεί.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ανώνυμα ότι η Σεούλ “προσεύχεται για την επιτυχία της διάσκεψης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.”

 Ιαπωνική διπλωματική αντιπροσωπεία έφτασε στην Σιγκαπούρη

Μία ομάδα επικοινωνίας από την Ιαπωνία υπό τον Κέντζι Κανασούγκι, που είναι επικεφαλής του Γραφείου του Ιαπωνικού υπουργείου των Εξωτερικών για την Ασία και την Ωκεανία, έφτασε σήμερα στην Σιγκαπούρη, για την ιστορική διάσκεψη μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, μετέδωσαν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Η αποστολή της ιαπωνικής αντιπροσωπείας είναι η συλλογή πληροφοριών για τα αποτελέσματα της διάσκεψης κορυφής, αλλά και οι διαβουλεύσεις με Αμερικανούς διπλωμάτες σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (Kyodo News Agency).

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης είχε έναν κύκλο προσωπικής διαβούλευσης με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λούνγκ υποδέχθηκε νωρίτερα τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, για την ιστορική διάσκεψη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που επίσης έφτασε πριν από λίγο στην Σιγκαπούρη.

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης κι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αντάλλαξαν χειραψία μπροστά στους δημοσιογράφους, ενώ αμέσως μετά είχαν έναν κύκλο προσωπικών διαβουλεύσεων.

Περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια θα δαπανήσει η Σιγκαπούρη για την πραγματοποίηση της διάσκεψης 

Η Σιγκαπούρη εκτιμάται ότι θα δαπανήσει ποσό 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την ασφάλεια, αλλά κι άλλα έξοδα που είναι σχετικά με την διοργάνωση της ιστορικής διάσκεψης κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λούνγκ.

“Εάν με ρωτήσετε πόσο θα κοστίσει αυτό… Θα σας έλεγα κάτι περισσότερο ή λιγότερο από περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια. Είναι πιθανό ότι ίσως ανακτήσουμε κάποιο μικρό μέρος του ποσού αυτού, αλλά νομίζω ότι είναι ένα κόστος που θέλουμε να πληρώσουμε και είναι η συνεισφορά μας σε μία διεθνή επιδίωξη, που είναι φανερό ότι εξυπηρετεί το εθνικό μας συμφέρον,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Λι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί